„Animal Fun“ – kai gera idėja patiria fiasko

 

Dar viena aplikacija, skirta Jūsų mažiems vaikams ir jų akiračio plėtimui. Labai smagu, jog yra tokių aplikacijų, kurios pažintine prasme pakeičia zoologijos sodą ar tiesiog išvyką į kaimą. Visgi, kad ir ką tokios programos besiūlytų, tikrų potyrių tai niekad neatstos, todėl siūlau pasiimti vaiką ir važiuoti kad ir į Kauno zoologijos sodą – ten tikrai pamatysite daugiau ir įspūdžiai bus kur kas ryškesni.

Programa, nors ir sugalvota neblogai, tačiau išpildyta tikrai prastai. Visų pirma, į akis krenta išties prasta žvėrelių grafika. Vaizdas, matomas kvadračiukais, verčia abejoti, ar mokant vaiką tokia priemonė yra tinkama. Sunku suprasti, kaip tokias nesėkmes kad ir nemokamai dalinti leidžia „Apple“. Įdėjus šiek tiek daugiau darbo, galima būtų pasiekti žymiai geresnių rezultatų.

Žaidimo, jei jį galima taip pavadinti, esmė – išsirinkti gyvūną iš sąrašo ir ant jo paspaudus sužinoti, kaip jis tariamas angliškai ir kokį garsą skleidžia. Gyvūno pavadinimas gali būti tariamas po vieną raidę. Mokantis anglų kalbos, tai iš tiesų naudinga.

Tačiau norint supažindinti vaikus su gyvūnijos pasauliu kompiuteriniu būdu, daug kokybiškesnė, kur kas gražiau pateikta programa yra anksčiau aprašyta „SoundTouch“. Tiesa, ji neturi angliškų gyvūnų pavadinimų tarimo funkcijos, bet ar tikrai Jūsų vaikas jau taip puikiai moka lietuvių kalbą, kad jam laikas pradėti mokytis anglų?

 

Leave a Reply