„Aurelijus“ – susimąstykite, ar tik nesate darboholikas?

 

Kaip Jums atrodo, darboholizmas – tai liga ar gyvenimo būdas? Juk žmonėms, kuriems jų darbas be galo patinka, kartais tikrai būna sunku atsitraukti. Žinoma, kai užsiimi mėgstama veikla, galėtum sėdėti valandų valandas. Šis variantas dar visai priimtinas, tačiau sunku suprasti tuos žmones, kurie savo darbo tiesiog nekenčia, bet dirba viršvalandžius. Gal jie primiršę, kad egzistuoja ir kitos galimybės..? Nepatikėsite, bet šį kartą pristatau žaidimą, susijusį būtent su darboholizmu.

Visuomet labai malonu išbandyti tai, ką sukūrė lietuviai. Visai netyčia „Apple“ aplikacijų parduotuvėje aptikau programą „Aurelijus“. Pagrindinis žaidimo tikslas – atitraukti darboholiką Aurelijų nuo darbo. Visiškai pervargęs Aurelijus svirduliuoja po kabinetą ir bando susirasti kėdę, kad galėtų prisėsti ir dar šiek tiek padirbėti. Jūsų užduotis – vartant savo „Apple“ įrenginį, sutrukdyti darbuotojui pagriebti kėdę ir prisėsti prie kompiuterio. Jei netyčia Aurelijui pavyksta, turite 3 sekundes tam, kad, tikrąja to žodžio prasme, nupurtytumėte jį nuo kėdės.

Žaidimas veikia gana sklandžiai, tik kėdės judėjimas kartais šiek tiek komplikuotas. Šioje vietoje galbūt pernelyg stengtasi perimti realaus gyvenimo modelį. Kėdė tarsi kliūva už baldų ir nevažiuoja ten, kur turėtų važiuoti. Be to, kambario erdvė išplanuota taip, jog ilgai žaisti tikrai neteks: kelios minutės ir Aurelijus jau taip nori prisėsti, jog nuo kėdės jo niekaip nenupurtysi.

Įdomu, ar ilgai užtruko šios aplikacijos kūrimas. Ji ypač paprasta ir itin originaliai atlieka ne tiek žaidybinę, kiek reprezentacinę funkciją – pristato kūrėją. Tai puikus reklaminis darbas rimtesniems užsakymams, tik įdomu, ar toks ir yra šios programos tikslas? Džiugu tai, kad aplikacija visiškai nemokama. Žavi ir faktas, kad ji paliečia mūsų visuomenei gana aktualią temą – darboholizmą. Lietuviškas produktas visad malonesnis nei kad ir puikiai sutvertas užsienietiškas. Galbūt žinote dar daugiau lietuviškų aplikacijų? Gal jau turime ką nors bedarbystės tema?

Leave a Reply