„Bjork: Biopilia“ – keista muzikinė aplikacija

 

Muzika yra neatsiejama kiekvieno „Apple“ produkto dalis. Ne paslaptis, jog būtent šis gamintojas suformavo naujus muzikos kūrinių pirkimo ir net klausymosi įpročius. Džiugu tai, kad jau nuo pat pradžių ypatingas dėmesys buvo skiriamas muzikos kokybei. Iš „Apple“ galime įsigyti tik kokybiškos muzikos, o artimiausiu metu atsiras galimybė ir ne tokios puikios kokybės muzikinius failus pasikeisti į aukštesnio lygio įrašus tiesiog „Apple“ įrenginiuose.

Keista, bet iki šiol nesu bandęs nei vienos grynai muzikinės aplikacijos. Gal todėl, kad jų nėra daug. Visai neseniai atlikėja „Bjork“ nusprendė naujuoju savo albumu pasidalinti su „Apple“ įrenginius naudojančiais vartotojais. Tie, kas domisi muzika, tikriausiai sutiks su manimi, jog „Bjork“ yra išskirtinai įdomi, unikali, savita atlikėja. Jos muzika ypatinga, ir ją supranta toli gražu ne kiekvienas.

Tą patį galėčiau pasakyti ir apie aplikaciją. Programa tikrai atitinka firminį šios atlikėjos stilių ir charakterį. Ji paslaptinga, tarytum šiek tiek mistinė. Netgi „Apple“ aplikacijų parduotuvėje ji pateikiama kitaip – visa juoda. „Bjork: Biopilia“ galimybės nėra didelės, tačiau įdomios. Pasileidę aplikaciją, atsidursite trimatėje erdvėje – tarsi orbitoje su planetomis.

Kiekviena šios orbitos žvaigždė „spinduliuoja“ tam tikrą muzikinį kūrinį. Norėdami jo paklausyti, turėsite priartėti prie šio objekto. Navigacija intuityvi – dviem pirštais galite artinti ir tolinti. Beje, kraipydami „iPad“ ar „iPhone“, taip pat judate erdvėje. Nors ir mistiškai, tačiau viskas veikia puikiai. Jei pakankamai priartėjate prie dviejų kūrinių, jie abu pasigirsta vienu metu. Kuo arčiau kūrinio patenkate, tuo garsiau jis skamba. Skambesys taip pat keičiasi priklausomai nuo to, kurioje pusėje Jūsų atžvilgiu yra žvaigždė. Tikrai puiki aplikacija, visiškai atitinkanti atlikėjos „Bjork“ originalumą.

Leave a Reply