„Bowmaster HD“ – medžioklė su lanku

 

Dar kartą įsitikinau, jog su „iPad“ ar kitu sumaniuoju įrenginiu gali realizuoti tikrai unikalias idėjas. Štai, pavyzdžiui, šaudymas iš lanko: naudojantis standartiniais kompiuterio įvesties įrenginiais, tokiais kaip pelė ar klaviatūra, būtų išties sudėtinga tai patraukliai įgyvendinti. Bet kai turi „multi-touch“ tipo ekraną, realizacija tampa visai paprasta: vienu pirštu laikote lanką, kitu įtempiate strėlę ir taikotės į taikinį. Elementaru, aišku, patogu.

Pradinis „Bowmaster HD“ apipavidalinimas nesąmoningai nukelia į „Robin Hudo“ laikus, tačiau pradėjus žaisti, šios koncepcijos nebelieka. Esminis žaidimo tikslas – šaudyti iš lanko į tam tikrus taikinius, kurių įvairovė gana didelė.

Visų pirma įsijausti į medžiotojo vaidmenį galėsite šaudydami į žvėris. Visgi žaidimas yra humaniškas, tad šaudysite ne į tikrus žvėris, o tik į ant bėgelių slenkančius medinius jų maketus. Kitas taiklumo išbandymas – tai šaudymas į taikinius, turint galimybę rinktis iš kelių skirtingų atstumų. Pats žaidimas yra nemokamas, mokamas tik papildomas jo turinys: už kelis dolerius galėsite įsigyti keletą papildomų lygių.

Reikėtų aptarti ir žaidimo valdymą. Įdomi savybė ta, jog dairymuisi po mišką galite naudoti „iPad“ ar „iPhone“ kraipymo galimybę. Priklausomai nuo to, kaip savo įrenginį sukiojate erdvėje, keičiasi ir miško vaizdas. Nors tai įdomi funkcija, bet man paprastesnis pasirodė vaizdo keitimas braukiant pirštu per ekraną. Beje, taikymosi valdymas taip pat labai paprastas ir intuityvus. Net jei Jūsų nesudomino aplikacijos turinys, šį žaidimą parsisiųsti verta vien jau dėl valdymo ypatybių išbandymo.

Leave a Reply