„Calculator Pro for iPad” – ar nepasigedote „iPad“ skaičiuotuvo?

 

Nors gyvename kompiuterių apsuptyje, tačiau kartais vis dar labai praverčia elementari skaičiavimo mašinėlė. Juk kur kas paprasčiau sudėti kelis skaičius, naudojantis mažučiu skaičiuotuvu, negu naudoti kompiuterinę jo versiją ar didingąjį „Excel“. Neaišku kodėl, bet standartiniame „iPad“ programų pakete skaičiuotuvo nerasime, nors „iPhone“ ir „iPod Touch“ jis sėkmingai įdiegtas. Jei jau taip atsitiko, kodėl tuo nepasinaudojus programų kūrėjams ir nepasiūlius savos versijos?


Paieškoję „Apple“ programėlių parduotuvėje, skaičiuotuvą rasite ne vieną. Kai kurie iš jų netgi nemokami, todėl, jei naudojatės tik retkarčiais, tokio visiškai užteks. Bet kas, jei nenorite matyti reklamų ar turėti įvairių programinių apribojimų? Tuomet sumokėkite kelis dolerius ir turėsite pilnavertį skaičiuotuvą. Būtent toks ir yra „Calculator Pro for iPad“.


Ką paprastai skaičiuojame, jei nesame matematikos profesoriai? Atliekame elementarius skaičiavimo veiksmus. Jei to gana, tuomet tikrai užteks ir vertikalios įrenginio padėties pateikiamų funkcijų. Tačiau jei, tarkime, esate studentas, tuomet Jums, ko gero, tenka atlikti ir sudėtingesnius veiksmus. Paverskite „iPad“ horizontaliai ir galėsite naudoti visus sinusus, kosinusus, traukti įvairias šaknis ir t.t. Labiau patyrusiems skaičiuotuvų naudotojams gali pritrūkti veiksmų istorijos, kuri kartais tikrai praverčia, bet tai – kone vienintelis ryškesnis trūkumas.


Ką dar mums siūlos šis skaičiuotuvas? Ogi varijuojančią išvaizdą. Konfigūravimo lange galėsite pasirinkti kelis skirtingus atvaizdavimo būdus. Norite dar daugiau? Galėsite įsigyti papildomus jų paketus. Be abejo, šis skaičiuotuvas tėra vienas iš daugelio. Bet jei juo atliksite viską, kas reikalinga, ko daugiau galima reikalauti iš tokio įrenginio? Ir visgi – galbūt naudojate kitus „iPad“ skirtus skaičiuotuvus?

 

Leave a Reply