„Camera for „iPad“ – užmegzkite vaizdo ryšį tarp „iPad“ ir „iPhone“

 

tebėjimo kameros – šiuo metu jų pilna visur. Tikriausiai ne viename filme matėte, kaip „blogasis herojus“ įsilaužia į stebėjimo sistemos tinklą ir gali sekti kone bet ką visame mieste. Apsidairykite ir tikrai nustebsite, kiek tokių „akių“ aplinkui. Žinoma, esminė jų funkcija – užtikrinti saugumą viešose vietose, bet ar tikrai tik tiek? Pasitelkus pažangią programinę įrangą, kažkam gali būti prieinamas vos ne kiekvienas mūsų žingsnis. Klausimas, kam to gali reikėti, bet jei būtų didelis noras, galimybių – išties apstu.

Tikiu, kad beveik visi skaitantys šį straipsnį žino, jog pirmasis „iPad“ neturi įmontuotos kameros. Gerai tai ar blogai? Man asmeniškai kamera reikalingesnė „iPhone“ ar „iPod Touch“ grotuve. „iPad“ yra tiesiog per didelis filmuoti ar fotografuoti. Aišku, tai gali tebūti tik argumentas pasiguosti… Jei ji būtų, tikriausiai ne vienas įrašas ir nuotrauka jau būtų mano archyve. Ir štai aplikacija „Camera for „iPad“ puikiai išsprendė šią problemą. Nuo šiol turėdami „iPad“, galėsite stebėti „iPhone“ ar „iPod Touch“ įmontuotomis kameromis atkuriamą vaizdą.

Sunku suprasti, kam gali to prireikti? Viena iš priežasčių – slaptas stebėjimas. Įsivaizduokite, padedate „iPhone“ kambaryje ir iš kito namų kampelio stebite, kas jame vyksta. Galbūt Jums rūpi, ką veikia vaikas? Ar naminis gyvūnas? Keistoka tai, kad „iPhone“ ekrane taip pat matosi atkuriamas vaizdas, todėl slaptumo nebelieka. Visgi pritaikymo galimybių yra – pagal kiekvieno fantaziją. Kur kas įdomiau, kaip veikia ši programa.

Užmegzti ryšį tarp šių įrenginių galite dviem būdais. Pirmasis ir paprastasis – per belaidį tinklą. Bėda tik viena – abu įrenginiai turi būti prisijungę prie belaidžio tinklo prieigos taško. Antrasis būdas taip pat nesudėtingas – per „Bluetooth“ jungtį. Veikimo atstumas šiek tiek ribotas, tačiau iki 5–10 metrų tikrai turėtų veikti. Ką šitaip susijungę galite daryti? Stebėti vaizdą ir fotografuoti. Užfiksuota nuotrauka bus persiųsta į Jūsų „iPad“. Gaila, bet filmuoti negalima. Vaizdo kokybė pusėtina, tačiau jaučiamas šioks toks vėlavimas. Taigi, nors aplikacija veikia neblogai, bet ar ji naudinga? Nuspręskite patys.

 

Leave a Reply