„Circuloid“ – senas žaidimas, naujas požiūris

 

Ar esate kada žaidę žaidimą, kuriame tam tikra platforma reikia mušinėti kamuoliuką ir taip naikinti kubelius? Jei Jūs – patyręs kompiuterinių žaidimų mėgėjas, tuomet ši koncepcija tikrai nebus naujiena. Dar senieji „Ziliton“ ar „Hitex“ kompiuteriai su disketėmis turėjo kelias šio žaidimo versijas. „Apple“ programėlių parduotuvėje taip pat galima rasti net keletą šio žaidimo variantų. Atrodo, ką naujo galima sugalvoti – nuobodu…

Bet kompanija „Macoscope“ ėmė ir sugalvojo. Visas kaladėles patalpinusi į apskritimą, ji panaikino žemės trauką. Dabar kamuoliukai gali skrieti įvairiomis kryptimis. Atmušimo platformos čia – įvairesnių formų ir dydžių, priklausomai nuo lygio. Šie sprendimai pavertė žaidimą kur kas įdomesniu ir dinamiškesniu.

Kūrėjai į šią aplikaciją pažiūrėjo tikrai kūrybingai. Grafika puiki, be to, itin kokybiškai suderinti garsai. Kiekvienas lygis pateikia vis naują staigmeną. Keičiasi ne tik atmušimo paviršiai, bet ir patys kubeliai. Jie įvairių formų, skirtingo atsparumo ir išsidėstymo. Žaidimas pritraukia nuo pirmųjų akimirkų ir dėl savo aukštos kokybės neleidžia atsitraukti gerą valandą.

„Circuloid“ yra puikus pavyzdys, kaip į seną daiktą galima pažiūrėti naujomis akimis ir, šiek tiek jį patobulinus, pateikti kaip naują. Žinoma, jei žaidimas būtų prastos kokybės, jam tikrai nebūtų paklausos, bet dabar kūrėjai gali sau leisti paprašyti ir vieno kito euro. Beje, žaidimą sukūrė mūsų kaimynai lenkai. Tai štai – turime į ką lygiuotis?

 

Leave a Reply