„Comic Life“ – kurkite komiksus kaip profesionalai

 

Tikriausiai kiekvienas iš mūsų vaikystėje yra skaitęs komiksus. Mergaitės – mergaitiškus su barbėmis ar kitomis populiariomis herojėmis, berniukai – su robotais ar mašinėlėmis, o štai „Donaldas ir kiti“ tiko visiems vaikams. Komiksai – tai kažkas tarp animacinio filmuko ir pasakų knygos. Veiksmas vyksta nuosekliai, dialogai paprasti, paveiksliukai iškalbingi, gražūs ir spalvoti – tai ir patraukia vaikus. Pasaulyje labai paplitusi ir suaugusiems skirtų komiksų kultūra, bet Lietuvoje ji sunkiai prigyja.


Mūsų gyvenimai pilni nuotaikingų, įdomių, juokingų įvykių. Iš daugelio jų išeitų šaunūs komiksai. Keletas nuotraukų ar paveiksliukų, „balionėliai“ su tekstu – ir pramoga draugams garantuota. Su programa „Comic Life“ galėsite kurti tokius komiksus kad ir kasdien. Jei parsisiuntę programą nesuprasite, kaip ja dirbti, ne bėda: pradėkite nuo pamokėlės, kurioje viskas trumpai paaiškinta. Šiek tiek pramokus, komiksų kūrimas tampa paprastas ir be galo įdomus.


Aplikacijos mintis elementari: Jūs pasirenkate norimą apipavidalinimą ir, dėliodami nuotraukas, kuriate istoriją. Galite pasirinkti iš kelių skirtingų tematikų. Viename puslapyje sutalpinsite tik kelias nuotraukas, tačiau jų išdėstymą galėsite pasirinkti iš kelių variantų, todėl Jūsų komiksas tikrai neatrodys vienodas ir nuobodus.


Teksto „balionėlių“ taip pat yra keli variantai – jais galėsite išreikšti net emocijas. Jei rėkiate, galite uždėti „balionėlį“ su garbanotais kraštais – taip sustiprinsite įspūdį. Sukurti komiksai bus išsaugoti Jūsų „iPad“ įrenginyje, taip pat galėsite jais pasidalinti su draugais – atspausdindami, išsiųsdami elektroniniu paštu ar tiesiog patalpindami „Facebook“. Puiku tai, kad kūrėjai, rodos, gana sudėtingą procesą sugebėjo padaryti lengvai prieinamą kiekvienam. Viskas vyksta intuityviai; vaizdų dydžius galima didinti ir mažinti pagal savo poreikius. Žinoma, programa kainuoja, bet, kita vertus, už tokį kokybišką produktą negaila ir kelių eurų. Tiems, kas nori pralinksminti savo draugus, o gal net užsiimti tuo kur kas rimčiau, tikrai rekomenduoju!

Leave a Reply