„Dead Space HD“ – puikus siaubo žaidimas

 

Tikriems žaidimų fanams šį kartą turiu tikrą saldainiuką. Tik šį savaitgalį „Electronic Arts“ žaidimams taikoma iki 90 % nuolaida. Išties puikus metas apsipirkti! Nors ir nesu didelis tokio žanro žaidimų gerbėjas, bet nesusilaikiau ir įsigijau „Dead Space“. Žaidusiems šį žaidimą personaliniu kompiuteriu didelių staigmenų nebus, bet puikios kokybės žaidimui dolerio tikrai negaila. Džiugu, kad tokie žaidimų leidėjai kaip „Electronic Arts“ mato perspektyvų su naujos kartos įrenginiais, tarp kurių – ir planšetiniai kompiuteriai. Bent jau „iPad“ galios kokybiškiems žaidimams tikrai neturėtų pritrūkti.

Pirmas įspūdis apie „Dead Space HD“ – tikrai neblogas. Puikus valdymas: žaidžiama abejomis rankomis – viena valdysite judesius, kita sukinėsite savo regimąjį lauką. Itin tiksli koordinacija ir intuityvumas – svarūs programos pliusai. Į žaidimą įvedama iš lėto: iš pradžių pateikiamos paprastos užduotys, kad suprastumėte, kaip judėti, atidarinėti duris, rinkti daiktus ir naudotis ginklais. Vos tik pradeda darytis nuobodu, viskas staiga pasikeičia.

Žaidime nemaža vietų, kur veiksmas priverčia krūpčioti. Su muzika ir papildomais garsais galima gerokai sukelti adrenalino lygį organizme. Iš pavadinimo nesunku suprasti – su gyvaisiais čia nesusidursite: po kelių minučių žaidimo tiesiogine prasme Jus užpuola pabaisos. Smagu tai, kad nereikia vien tik šaudyti – galite rinktis kelis kovos būdus. Šaudyti iš toli, pjaustyti artimos kovos ginklais ar, pargriovus monstrą ant žemės, jį tiesiog pribaigti kojos spyriu. Kai pabaisos slenka viena po kitos, veiksmo tikrai užtenka.

Grafika tiesiog stulbinama – džiugu, kad iš „iPad“ galima išspausti kompiuteriui prilygstantį vaizdą. Aplinka detali, garsai puikūs. Žaidimo pradžioje dėl geresnės garso kokybės net rekomenduojama naudotis ausinėmis. EA visada pasižymėjo tik kokybiškais žaidimais. Tad jei Jus žavi kovos su pabaisomis, šiandien – puiki proga įsigyti šią aplikaciją.

 

Leave a Reply