„Discovr Music – discover new music“ – ieškote naujos muzikos?

 

Muzikos klausymas visur ir visada yra vienas iš tų dalykų, kurį „Apple“ pavyko nepaprastai išpopuliarinti. „iPod“ grotuvai padarė tikrą revoliuciją. Muzikos klausymas keliaujant, sportuojant, ilsintis tapo neatsiejama gyvenimo dalimi. Bet kuriame „Apple“ sukurtame įrenginyje rasite viską, ko reikia kokybiškam muzikos klausymui bei tvarkymui. Tačiau svarbu ir tai, ar žinome, ko norime klausytis? Tiesa, visi turime keletą mėgstamų grupių, bet kas tuomet, jei įprastos dainos atsibosta?

Į pagalbą gali ateiti mažutė, tačiau labai naudinga programėlė „Discovr Music – discover new music“. Veikimo principas paprastas: įvedus mėgstamo atlikėjo pavardę ar grupės pavadinimą, Jums bus pateiktos kelios galimos panašaus stiliaus alternatyvos. Sunku suprasti, kokiu algoritmu naudojasi ši sistema, bet, regis, jis išties veiksmingas: mano įvestos grupės leido man atrasti dar kelias tokio paties dėmesio vertas grupes.

Beje, šių naudingų funkcijų pateikimas taip pat išspręstas puikiai. Ieškant muzikos, tarp grupių užmezgami tam tikri ryšiai, kuriais galite keliauti pakankamai toli. Radę įdomią grupę, spustelkite du kartus ir į valias gilinkitės į išsamią vaizdinę ir tekstinę su šia grupe susijusią medžiagą: čia rasite „youtube“ nuorodas, blog‘us, apžvalgas. Viena, ko pasigedau, tai tiesioginė galimybė įsigyti dainas. Nors mums, lietuviams, pirkti dainų vis dar neišeina, visgi būtų idealu matyti, tarkim, populiariausiųjų sąrašą.

Ekrano apačioje galite matyti mažą juostelę su tam tikrų grupių paveikslėliais. Ypač patogu tai, kad programa pati nuskenuoja Jūsų muzikinę kolekciją, turimą „iPad“ ar „iPod“ įrenginyje, ir priskiria populiariausius atlikėjus prie mėgstamiausiųjų sąrašo. Tokiu būdu nebereikia svarstyti, ko ieškosite – pasirinkite mėgstamą grupę ir nerkite į naujovių paiešką. Puiki, naudinga, patraukli aplikacija visiems, negalintiems be muzikos!

Leave a Reply