„ElectraJam“ – ar bandei būti didžėjumi?

 

Saviraiška yra labai svarbus dalykas. Kiekvienas norime būti unikalus ir bent jau svajojame gebėti kažką kurti, tarytum norėdami palikti bent mažytį įspaudą šioje žemėje. Vieni rašo eiles, kiti piešia, tačiau tarp galybės saviraiškos būdų bene labiausiai paplitęs pasaulyje yra vienoks ar kitoks kūrybinis darbas su muzika. Jei nemokate jos kurti, tuomet galbūt galite paimti kitų atlikėjų įrašus ir sukurti originalų rinkinį, kuriame visi kūriniai įgautų naują skambesį? Būtent toks, mano nuomone, ir yra didžėjų darbo tikslas.

„ElectraJam“ yra viena iš programų, skirtų muzikos kūrimui. Nors iš pirmo žvilgsnio ji atrodė gana daug žadanti, bet įsidiegus teko šiek tiek nusivilti. Tikiu, kad yra daugybė puikių aplikacijų, kurios savo galimybėmis lenkia šią. Visų pirma, „ElectraJam“ stokoja pasirinkimo laisvės. Tegali pasirinkti iš kelių muzikos takelių – ir tai beveik viskas, ką gali nuveikti.

Įsivaizduokite: grojant tam tikram muzikos takeliui, Jums paspaudus vieną ar kitą mygtuką prie skambančio kūrinio pridedamas koks nors garsas. Keisčiausia, kam šiam didžėjavimo imitacijos rinkiniui reikalinga pianino klaviatūra? Nors ji turi kelis režimus, tačiau nieko derančio su skambančia muzika išgauti nepavyksta. Garsų burbuliukai – šiek tiek įdomesnis elementas, varijuojantis skirtingus garsus. Spustelėjus mikrofono simbolį, pasigirsta koks nors balso takelis. Ir viskas? – paklausite Jūs. Toks klausimas kilo ir man: pažaidi, pažaidi šiek tiek ir atsibosta.

Taip ir liko neaišku, ką šia aplikacija programos autoriai norėjo pademonstruoti. Tiesa, ji veikia puikiai, tačiau ar verta mokėti pinigus už tokį produktą? Net ir tas vienas doleris, atrodo, galėtų būti panaudotas kur kas prasmingiau… Susidaro įspūdis, kad kai kurie programų kūrėjai kuria tik tam, kad turėtų ką pardavinėti, tačiau apie produkto patrauklumą, įdomumą, įtraukiamumą visiškai pamiršta.

 

Leave a Reply