„Exoplanet“ – visa galaktika kaip ant delno

 

Astronomija yra viena didingiausių ir paslaptingiausių mokslo šakų. Daug ko mes dar nežinome ir nesuprantame, bet tai, kas nepasiekiama, žmogų visuomet labiausiai žavi. Nors daugelis mūsų šią mokslo šaką esame apleidę, tačiau niekada nevėlu pasigilinti į tai, kas vyksta astronomijos pasaulyje. Čia kyla kita bėda – nėra lengva kokybiškai ir profesionaliai pateikti gana sudėtingą informaciją.

„Exoplanet“ – viena iš aplikacijų, kuri padės susipažinti su mūsų Paukščių tako galaktika. Nors iš pirmo žvilgsnio pati programa atrodo gana paprasta, bet vizualinis jos pateikimas išpildytas puikiai. Galaktiką galėsite apžiūrėti iš tolo, o keliais pirštais didindami vaizdą galėsite priartėti net prie Saulės sistemos ir mūsų planetos – Žemės. Pritraukimas bei sukinėjimas veikia puikiai ir intuityviai – planetos sukasi apie saulę visai kaip realybėje.

Jei Jums įdomu, kokios planetos jau atrastos ir užregistruotos, ši informacija taip pat pateikiama labai patraukliai. Aplikacijoje gausu ne tik tiksliosios faktinės informacijos, tačiau ir informatyvių paveikslėlių. Stebėtina, kaip puikiai sudėtingas mokslas yra pateikiamas eiliniams žmonėms.

Nors „Exoplanet“ gausu sudėtingos informacijos, tačiau čia rasite ir pradedantiesiems astronomams skirtų elementarių paaiškinimų, pvz., kas yra didysis sprogimas, kaip apskaičiuojamas atstumas kosmose ar kokio dydžio yra planetos. Informacija nuolatos atnaujinama, ir beveik neabejoju, kad, jei ir toliau ši aplikacija bus tobulinama, jos laukia tikrai puiki ateitis.

 

Leave a Reply