„Eye Illusions“ – ar tikrai matote tai, ką matote?

 

Mūsų smegenys – sudėtingas ir be galo įdomus mechanizmas. Galime protauti, analizuoti daugybę matomų, girdimų ar kitaip jaučiamų objektų, tačiau kartais klystame neįtikėtinuose dalykuose. Labai daug kas priklauso nuo to, kokiame kontekste vyksta vienas ar kitas reiškinys. Sakykime, žiūrėdami į vieną paveikslėlio dalį, visumą suvokiame vienaip, o pažiūrėjus į kitą – suvokimas tarsi apsiverčia aukštyn kojom. Taip yra todėl, kad viską vertiname iš realaus gyvenimo patirties.

Tikriausiai daugelis yra matęs įvairaus pobūdžio paveiksliukų, apgaunančių Jūsų smegenis: skubiai traukiate liniuotę ir matuojate, ar linijos tikrai vienodo ilgio, ar objektai – vienodo dydžio. Panaršę internete, galite rasti ne vieną tokių paveikslėlių ar video klipų puslapį. Bet šį kartą noriu Jums pristatyti aplikaciją, kurioje surinkta galybė tokių optinių apgaulių. Su „Eye Illusions“ programa galėsite pasitikrinti, ar viskas, ką matote, yra tiesa.

Programos turinys suskirstytas į kelias kategorijas. Galėsite rinktis norimą temą arba peržiūrėti populiariausias iliuzijas. Stebina paveikslėlių gausa – norint surinkt tokią kolekciją, padirbėti tikrai reikėjo iš peties. Kai kurie iš paveikslėlių yra interaktyvūs. Paspaudę tam tikrą mygtuką, galėsite juos atgaivinti – priversite judėti. Prie šių iliuzinių paveikslėlių galėsite rasti ir įdomių video įrašų. Daugelį jų iš tiesų sunku suvokti. Gera žinia ta, kad pabaigoje sulauksite demonstracijos, kaip tai padaryta.

Visi paveikslėliai saugomi internete, todėl interneto ryšys, naudojantis šia aplikacija, yra būtinas. Programa veikia sklandžiai ir visapusiškai atlieka tai, ko iš jos tikitės. Praktinės naudos, žinoma, nėra, tačiau pramankštinti smegenis tikrai smagu. Todėl jei nuobodu ir jei norite daugkart iš širdies nustebti – ši aplikacija kaip tik Jums.

 

Leave a Reply