„FIFA 11“ – tikriems futbolo fanams

 

Krepšinis, futbolas, beisbolas – tai tos sporto šakos, dėl kurių iš proto eina didžioji dalis pasaulio. Visi turi savus herojus, demonstruojančius originalų, įdomų, vienaip ar kitaip – puikų žaidimą. O kiek vaikų juos idealizuoja ir svajoja ateityje tapti tokiais pat sporto didvyriais… Nors sporto žaidimai nėra patys populiariausi, tačiau retkarčiais paganyti kamuolį krepšinio ar futbolo aikštėje išties įdomu. „Elektronic Arts“, būdami sportinių žaidimų kūrimo profesionalais, suteikia mums realią galimybę pasijusti futbolo žvaigždėmis.

Keli mygtukų paspaudimai ir Jūs – jau futbolo aikštėje. Žinoma, ne mažai darbo čia nudirba ir pats kompiuteris – žaidėjus galėsite valdyti tik iš dalies. Kita vertus, visų žaidėjų vienu metu suvaldyti nė neįmanoma. Užtenka to, kad galite perduoti kamuolį kitiems komandos nariams ir keisti jų judėjimo kryptis bei, esant lemiamam momentui, smūgiuoti į vartus.

Žaidimo grafika tikrai nebloga. Gausu žaidėjų emocijas parodančių vaizdo intarpų, atsirandančių tinkamu metu ir tinkamoje vietoje – taip Jums suteikiamos kelios sekundės atsipūsti. Valdymas – turite virtualią svirtelę judėjimui bei kelis mygtukus, kurių veikimas priklauso nuo to, ar ginatės, ar puolate.

Nors nesu didelis futbolo fanas, bet šis žaidimas tikrai užkabino. Dirbtinis intelektas veikia gana kokybiškai, taigi pataikyti į vartus nėra taip paprasta. Rezultatas kaip tikrame futbole – realizuoti keli įvarčiai, komandas skiria keli taškai. Žinoma, pažaidęs ilgiau tikriausiai sugebėtum išsiaiškinti silpnąsias žaidimo vietas ir įvarčius pelnytum kur kas lengviau. Baigiant telieka pasakyti, jog džiugu, kad dabar tie patys žaidimai gali būti prieinami įvairiose platformose – PC, konsolėse bei sumaniuosiuose įrenginiuose. Taip pat gera žinia ta, kad pastariesiems skirti žaidimai yra kur kas pigesni, o kokybės skirtumas tikrai nėra toks jau didelis.

 

Leave a Reply