„Iliustruotasis mokslas +“ – dar vienas puikus žurnalas „Apple“ erdvėje

 

Savo apžvalgose jau aptariau ne vieną aplikaciją, skirtą lietuviškų žurnalų pateikimui „Apple“ sukurtoje terpėje. Puiku, kai kokybiškas turinys yra prieinamas kuo įvairesniuose šaltiniuose. „iPad“ įrenginys bet kokiam turiniui gali suteikti visiškai kitokią prasmę. Ir tai, ko gero, lemia dar visai neseniai prasidėjusi planšetinių kompiuterių era – tik dabar pradedame suprasti, kaip iš tiesų juos galime panaudoti. Nešiojamuose kompiuteriuose pateikti kažką ypatingo tampa gana sudėtinga vien dėl to, kad iš esmės visos galimybės mums jau žinomos.

Pamatęs „Apple“ parduotuvėje „Iliustruotojo mokslo“ aplikaciją, pagalvojau – ir štai dar viena paprasta žurnalų parduotuvė, kurioje galėsite parsisiųsti „pdf“ tipo failą ir paskaityti jį prieš miegą. Tai tas pats, kas gauti nuskenuotą žurnalo versiją ir skaityti ją „iBooks“. Tačiau pasileidęs demonstracinį numerį, tikrai nustebau. Tokio pateikimo lietuviškoje erdvėje dar neteko matyti. Visiems atsisiuntusiems šią aplikaciją siūlau pradėti nuo „Pagalbos“ skilties, kur sužinosite, kaip iš šios programos „išspausti“ maksimumą.

Taigi kas čia ypatingo? Kodėl už „iPad“ skirtą žurnalo versiją turėčiau norėti mokėti net 4 eurus? Visų pirma kainos vertas tikrai kokybiškas turinys. Žinoma, tokio lygio žurnale tekstai visuomet pasižymi puikia kokybe, tačiau čia pateikiamos iliustracijos taip pat nenuvils net profesionalo akies. Nors pasigedau priartinimo galimybės, tačiau gal to išties ir nereikia. Pateikiami didelio formato paveiksliukai, todėl atskiros jų detalės nėra tokios svarbios. Didžiausią įspūdį daro tai, jog viskas pateikiama tarsi dviem sluoksniais. Taigi fone matydami puikias nuotraukas, tuo pačiu galite skaityti ir patį straipsnį, kuris vėlgi praturtintas papildomom iliustracijom. Spustelėję ekraną du kartus, išvysite tik foninį vaizdą atskirai.

Kita džiuginanti žurnalo ypatybė – visi straipsniai yra atskirti vienas nuo kito. Iki šiol daugelis žurnalų buvo skaitomi įprastai verčiant puslapius, tarsi rankose laikytumėte popierinę jų kopiją. „Iliustruotojo mokslo“ atveju šis elementas įgyvendintas kitaip: atskirą straipsnį galite skaityti slinkdami jį žemyn. Norėdami pereiti prie kito, tiesiog prastumkite skaitomąjį į šoną. Norimus straipsnius galite pasižymėti, ir vėliau juos galėsite pasiekti per pateikiamas žymas. Žinoma, 4 eurai už elektroninę žurnalo versiją yra šiek tiek daugoka, bet iš kitos pusės, už kokybišką produktą galima sumokėti ir šiek tiek daugiau. Tikiuosi, jog šis kūrinys pasiteisins, ir su laiku galbūt išvysime kitą kainą, o senesnius žurnalus, reikia viltis, turėsime galimybę parsisiųsti nemokamai. Puikus žurnalas, vertingas turinys, išbaigtas išpildymas!

Leave a Reply