„Infinity Blade“ – bene geriausias „iOS“ skirtas kovos žaidimas

 

Kai kurie žaidimai vos tik pasirodę prekyboje pakyla į topus, bet praeina kelios savaitės ar mėnuo ir, žiūrėk, jų jau tenka ieškoti kažkur žemai prie kitų „nesėkmių“. O štai kai kurie iš jų pastoviai laikosi pirmajame dešimtuke. Būtent toks ir yra „Infinity Blade“. Jau seniai mane stebino jo populiarumas, bet, kadangi nesu tokių žaidimų mėgėjas, vis susilaikydavau ir jo neįsigydavau. Šį savaitgalį tam pasitaikė puiki proga – žaidimo kūrėjai šiek tiek sumažino jo kainą.

Prisipažinsiu – rezultatas tikrai nustebino. Esu matęs geros grafikos žaidimų, bet kad grafika būtų tokia puiki – tikrai neįtikėtina. Idealus pavyzdys, parodantis, kaip iš techninės įrangos galima išspausti maksimalų rezultatą. Žaidimo varikliukas sukasi tobulai – veiksmas vyksta be jokių trikdžių. Puiki 3D grafika, detali aplinka, charakteringi herojai – viskas, ko reikia patraukliai veiksmo aplinkai sukurti. Žaidimo tikslas gana praprastas – eiti ir kovoti su kitais kariais (daugeliu atveju jie panašūs į mistines pabaisas) tam tikro siužeto rėmuose.

Žaidimo metu Jūs būsite nukeltas į įspūdingai atrodantį mistinį pasaulį, kuriame stengsitės kovoti su blogio jėgomis. Įdomu tai, kad herojai nekalba angliškai – jie bendrauja savo mistine kalba. Apačioje pateikiami subtitrai, leidžiantys Jums suprasti siužetą. Keliaudami po pilių pasaulį, sutiksite vis naujus jo sergėtojus, su kuriais kovodami kelsite savo lygį ir taip stiprėsite. Žaidimo metu galite keisti jo eigą, t.y. pasirinkti skirtingas judėjimo kryptis: galite kopti laiptais arba leistis į požemį. Tokiu būdu net žaisdami kelis kartus, tikėtina, susikursite skirtingus žaidimo scenarijus.

Kovos metodika – gana elementari, šiek tiek primenanti pramoginį žaidimą „Fruit Ninja“. Braukimu per ekraną valdote kardą ir tokiu būdu kovojate su priešininku. Paspaudimais į šoną galite pasitraukti nuo priešininko atakos. Taip pat galite pasinaudoti skydu ir prisidengti juo nuo smūgių. Dar keletas magijos elementų ir Jūs – jau puikus kovotojas. Drąsiai galiu teigti, kad „Infinity Blade“ yra vienas geriausių ir kokybiškiausiai sukurtų mano kadanors žaistų žaidimų, skirtų „iOS“. Kainuoja vos kelis dolerius, o malonumas garantuotas ne vienam vakarui!

Leave a Reply