„iPad 2“ – ar verta senąjį keisti nauju?


Pagaliau atsirado galimybė detaliau panagrinėti „iPad 2“ ir tuo pačiu palyginti jį su pirmtaku. Nors pirmoji laida dar nespėjo pasenti, tačiau „Apple“ veiklos dėsniai ir šioje serijoje akivaizdūs: rinkai pristatomi produktai, kuriuos dar tikrai yra kur tobulinti. Tuomet, bent kartą per metus, pristatomas naujas, tobulesnis pasisekusio produkto modelis. Gaila, kad visada pasiliekama tam tikra erdvė tobulinimui – nors, žinoma, tobulo produkto sukurti neįmanoma, bet vartotojų poreikius patenkinti būtų galima ir vienu ar keliais modeliais.

Ką galima pastebėti vos tik paėmus į rankas naująjį modelį – jis tikrai sukūdo, nors plika akimi to gal ir nematyti, tačiau sudėjus vieną šalia kito kone dvigubas storio skirtumas akivaizdus. „iPad 2“ atsikratė pirmame modelyje buvusio išgaubimo. Be to, jo kraštai dabar yra dailiai užapvalinti. Svoris, kaip teigiama, sumažėjo trečdaliu. Kita išoriškai pastebima naujovė – dvi kameros. Žinoma, jų kokybė galėtų būti ir aukštesnė. Labai tikėtina, jog naujasis Jūsų „Nokia“ telefonas filmuos ar fotografuos kur kas geriau nei „iPad“.

Ekranas – pirmą kartą jį pamatę vartotojai tikrai nusivylė. „Retina“ kokybės vis dar neturime – nors vaizdas jame šiek tiek ryškesnis, tačiau rezoliucija ta pati. Naujasis „iPad“ apginkluotas dviejų branduolių procesoriumi. Tai paverčia jį tikrai galingu įrenginiu. Visgi bent jau kol kas visi programinės įrangos gamintojai stengiasi savo aplikacijas pritaikyti taip, kad jos tiktų ir pirmajai versijai. Manau, sulauksime ir trečios versijos, kol pirmasis modelis taps seniena ir naujos aplikacijos tiesiog veiks prastai. Štai kad ir „Infinity Blade“ – naujasis „iPad“ jį užkrovė tik kokia sekunde greičiau. Todėl dėl spartos bent jau kol kas pergyventi tikrai nereikėtų.

Džiugina tai, kad „Apple“ pasiūlė ir kelis priedus. Dabar savo „iPad 2“ galėsite prijungti tiesiog prie televizoriaus. Žinoma, šis malonumas kainuoja nemažai, todėl vargu, ar Lietuvoje jis susilauks didelio populiarumo. Bene didžiausia naujiena, kainuojanti taip pat gana daug – tai ekrano apsauga. Ji tvirtinama magnetukais ir atrodo tikrai neblogai. Ji leis Jums laisvai apsispręsti, kur ir kokiu kampu patogiausia statyti įrenginį – ant stalo ar kito lygaus paviršiaus. Stebina magnetukų trauka. Apsauga tikrai laikosi tvirtai, tad ją ypač patogu naudoti. Kita vertus, pavyzdžiui, tolimesnėse kelionėse tokia apsauga atrodo šiek tiek per menka – norėtųsi tvirtesnio dėklo, saugantį ne tik ekraną. Nors naujasis „iPad 2“ atrodo dailiau, sveria mažiau, tačiau nepasirodė esąs revoliucinis įrenginys. Jei turite pirmąją jo versiją, neskubėkite – neabejoju, kad trečioji pasiūlys kur kas didesnių naujovių. Žinoma, jei jo dar neturite, tuomet nėra ko dvejoti: „iPad 2“ – tiesiog žavingas!

Leave a Reply