„Island Tribe HD“ – smagus pasibuvimas saloje

 

Sunku vienareikšmiškai apibūdinti žaidimą „Island Tribe HD“. Iš pradžių tikėjausi, jog tai bus kas nors panašaus į „Age Of Empires“, pradėjus žaisti, jis man jau priminė „Travian“, o įgavus pagreitį, tapo tikru galvosūkiu. Bet kuriuo atveju – žaidimas tikrai įtraukė ir sužavėjo. Džiugu, kad mokėdamas pinigus, gauni ypatingai kokybiškai sukurtą, išbaigtą aplikaciją. Vos keli eurai, o pramogos užteks ne vienam įdomiam vakarui. Visgi žaidimas nuoseklus, taigi egzistuoja ir jo pabaiga. Perėję visus lygius, galėsite nebent gerinti rezultatą.

Pagrindinis „Island Tribe HD“ žaidimo tikslas – padėti salos gyventojams ištrūkti iš salos, kol nepabudo didysis vulkanas. Visas žaidimas suskirstytas į tam tikrus lygius. Kiekvienam lygiui yra skirtas laikas, per kurį reikia atlikti konkrečią užduotį – surasti lobį, suremontuoti šventyklą ir pan. Iš pradžių atrodė, jog šis laiko apribojimas lems visišką nesėkmę – teks skubėti ir neliks akimirkų, kuomet gali tiesiog mėgautis žaidimu. Džiugu, kad ši baimė neišsipildė: laiko visa kam išties pakanka. Žinoma, atsipalaiduoti neverta, nes likęs laikas bus įtrauktas skaičiuojant Jūsų surinktus taškus.

Atliekant minėtas užduotis, jų įgyvendinimą įtakoja tam tikra veiksmų seka. Visas žaidimas paremtas resursų principu. Norėdami pastatyti namą, turėsite rasti medienos; radote sugriuvusį tiltą – teks paieškoti akmens. Pradiniai resursai pateikiami tiesiog žaidimo lauke, o vėliau galima statytis pastatus, kurie reikiamus resursus gamina. Darbus paskirstysite kaimo gyventojams: vienas prisems vandens, kitas prikapos malkų. Darbininkams galima nurodyti atliekamų darbų seką, todėl, numatę darbus, galėsite šiek tiek atsipūsti ir ramiai stebėti, kaip jie vykdomi.

Kaimo gyventojai laksto gana sparčiai, todėl įvairūs darbai nudirbami greitai – nuobodžiauti neteks. Lygis po lygio žaidimas vis sudėtingėja, tačiau apskritai jis įkandamas ir vaikams. Perėjus vieną lygį, neišvengiamai pradedi galvoti: „O gal dar vieną? Juk tik 10 minučių…“. Tačiau pradinius dešimt minučių tetrunkančius lygius keičia vis sudėtingesni ir ilgesni. Gerą žaidimo idėją papildo puiki grafika, preciziškai priderintas garso takelis ir bendras – išbaigtumo – įspūdis. Žinoma, norėtųsi, kad kai kurių vietų krovimosi „Loading…“ laikas būtų dar trumpesnis – kelios sekundės šiais laikais jau tampa prabanga. Neabejodamas sakau – žaidimas tikrai gyvens mano „iPad“, kol bus visiškai sužaistas – ir tikiuosi, kad tai užtruks ilgiau nei kelias dienas.

Leave a Reply