„iVaikas“ – puiki idėja, prasta aplikacija

 

Ar kada dalyvavote akcijoje, kur reikėjo paaukoti keletą litų vaikams, kurių gyvenimas nesusiklostė taip sėkmingai, kaip turėjo? Jei likote neabejingi, tuomet ir ši aplikacija turėtų Jums patikti. Vos keliais paspaudimais galėsite ne tik paremti vaikus, bet ir nustatyti periodinį rėmimą.

 

Idėja – puiki, o kaip pati aplikacija? Pasileidus programėlę prieš Jus pasirodo ant kilimo žaidžianti mergaitė. Vaizdas liūdnokas, bet kalbant šia tema – visai tinkamas. Tai keli keliasdešimties sekundžių vienas po kito sukami įrašai. Nenuostabu, kad tikrai greitai šis vaizdas pasidaro nuobodus. Galima buvo pasistengti labiau ir nufilmuoti daugiau, įvairesnių vaizdų…

Papurčius „iPhone“ ar „iPod“ įrenginį pasirodo meniu, kur galėsite sužaisti keletą žaidimų. Vienas iš jų – apačioje rodoma vaiko galva, iš kurios bėga utėlės. Šias utėles reikia sutraiškyti piršto paspaudimu… Tikrai nelabai patrauklus akcentas tokio tipo aplikacijai, taip, problema aktuali, bet ar taip reikia prie jos prieiti?

Nepaisant to, kad galima lengvu piršto paspaudimu pasirūpinti nuskriaustais vaikais, šioje aplikacijoje daugiau neradau nieko gero. Man regis, buvo galima pažvelgti į tai kur kas kūrybiškiau ir sukurti žaismingą, šviesias emocijas keliančią programėlę. Jei atvirai – dabar tiesiog norisi paaukoti ir kuo greičiau šalinti „iVaikas“ iš programų sąrašo, nes programa pastoviai primena apie save iššokančiais pranešimais – ar jau pasirūpinai vaikais? Idėja puiki, nes „Apple“ įrenginius turi labiau pasiturintys žmonės, tačiau pateikimas išties liūdina.

 

Leave a Reply