„M-1“ – klausykitės radijo visur ir visada

 

Radijas – viena iš tų technologijų, kurios, atrodo, turėjo išnykti jau seniai. Nepaisant CD, MP3 sklaidos, radijo stočių yra galybė, ir jos prieinamos ne tik radijo dažniais, bet ir internetu. Radijo populiarumą lemia ne tik transliuojamos muzikos repertuaras, tačiau ir programų kokybė.

„Apple“ programėlių parduotuvėje galima rasti nemažai mokamų aplikacijų, skirtų klausytis visų Lietuvos ar kitos šalies radijo stočių. Tačiau visai neseniai į topus pakilo vienos stoties sukurta programa, skirta „iPhone“ ir „iPod Touch“ įrenginiams. Viena iš populiariausių radijo stočių „M-1“ pristatė aplikaciją, leidžiančią klausytis „M-1“ programos be radijo imtuvo. Jums tereikės interneto ryšio.

Internetu transliuojamo garso kokybė visai nebloga, nors tradiciniu būdu priimamas signalas man pasirodė kokybiškesnis. Vienas iš privalumų yra tas, kad klausantis radijo stoties savo sumaniajame įrenginyje, galėsite paspausti pauzę. Vėliau, vėl atradę laiko klausymui, galėsite tęsti. Taip pat aplikacijoje yra paslaptingas skyrelis „Laidos Tema“ – čia tam tikrų laidų metu galėsite matyti įvairius pranešimus. Paskutinis akcentas – kontaktų puslapis. Radijo stotį „M-1“ galėsite pasiekti visomis ryšio priemonėmis – telefonu, el. paštu, internetu ar apsilankant jųFacebook puslapyje.

Kodėl ši programa topuose? Visų pirma dėl to, jog radijo stotis „M-1“ yra viena populiariausių Lietuvoje. Antra – tai lietuviška aplikacija, o Lietuvoje šios ypač sparčiai kyla į topų aukštumas. Maža dalimi prisideda ir tai, kad programa nemokama. Tačiau panagrinėjus ją įdėmiau, atradus vieną kitą spragą, neužpildytą nišą, susidaro įspūdis, jog buvo galima padirbėti šiek tiek labiau. Kad ir tas paslaptingas skyrelis „Laidos tema“ – o jei būtų galimybė užduoti klausimą? Bendrauti interaktyviau, siūlyti dainas, įsigyti dainą iš „Apple“ muzikos parduotuvės? Vietos plėstis dar tikrai yra. Šaunu, jog tokios aplikacijos gimsta, bet tuo pačiu norisi palinkėti ir kokybės siekio!

 

Leave a Reply