„Meteor Multitrack Recorder“ – muzikos kūrimo įrankis profesionalams

 

Galbūt ieškote rimtos muzikos kūrimo programinės įrangos savo „iPad“ įrenginiui? Šiandien noriu apžvelgti vieną programą, kuri, tikiu, gali sudominti net pačius rimčiausius muzikos kūrėjus. Pati programa skirta ne tiek kurti muziką, kiek komponuoti atskirus jos fragmentus. Susikėlus kelis garso takelius, galima derinti juos tarpusavyje ir tokiu būdu kurti originalią muzikinę kompoziciją.


Nesu šios srities profesionalas, todėl įdomu, kaip šią aplikaciją įvertintų praktiniai jos vartotojai. Be abejo, norint pradėti naudotis programa, Jums bus reikalinga pradinė žaliava – muzikiniai takeliai. Įrašyti juos tiesiog mikrofonu būtų ne itin profesionalu, o štai kompiuteriu įrašyti instrumentai ar vokalas galėtų tapti išties rimtos kūrybos šaltiniu.  Programoje pateikiama 12 atskirų takelių, į kuriuos galėsite susikelti muzikines atkarpėles. Kiekvienas iš šių takelių yra valdomas atskirai, todėl turite galimybę sukurti tikrą muzikinį šedevrą.


Tik parsisiuntus programą, pasižiūrėti jos galimybes galima su jau įdiegtais pavyzdiniais muzikos takeliais. Prisipažinsiu – visapusiškai naudotis aplikacija gali tik išlavintą muzikinę nuovoką turintys žmonės. Todėl jei galvojate ją įsigyti tik pažaidimui, tikrai neverta: yra gausybė paprastesnių mėgėjams skirtų programų. Šią rekomenduočiau muzikinės kūrybos profesionalams – jos galimybės atrodo tikrai įspūdingos.


Programoje gausu ir virtualiai realizuotų muzikos įrenginių – stiprintuvų, konverterių ir t.t. Tam, kad nesunkiai įsivažiuotumėte, pateikiamas išsamus vartotojo vadovas: be jo pradėti tikriausiai būtų gana sunku. Kiekvienas projektas išsaugomas atskirai – telieka savo kompozicija dalintis su draugais ir žinovais. Pati programa sukurta kokybiškai ir, regis, daro viską, ką turi daryti. Įdomu būtų išbandyti ir kitų sričių profesionalams sukurtus įrankius.

 

Leave a Reply