„NM Birds HD“ – ar gerai pažįstate paukščius?

 

Tikiu, kad yra nemažai žmonių, besidominčių gamta ne tik profesine, bet ir asmenine prasme. Jei ruošiatės važiuoti į „Ventės ragą“ stebėti paukščių, tuomet turiu Jums puikią programą. Joje, tikėtina, rasite visus į Lietuvą užklystančius paukščius. Nors aplikacijos išsamumą tikriausiai galėtų įvertinti tik gamtininkai, tačiau manau, kad eiliniam žmogui jos turinio išties pakaks.


„NM Birds HD“ yra tikra paukščių enciklopedija Jūsų „iPad“ įrenginyje. Čia rasite visą paukščių katalogą su angliškais bei lotyniškais pavadinimais. Žinoma, norėtųsi matyti ir lietuvišką jų reikšmę – šiuo atveju neapsieisite be žodyno.


Atsidarę programą, rasite visą eilę pagal abėcėlę išrikiuotų paukščių. Prie pavadinimų pateikiamos ir mažos fotografijos, taigi galėsite ieškoti paukščio ir pagal išvaizdą. Pasirinkę norimą paukštį, spustelkite ant jo, ir dešinėje ekrano pusėje atsivers visa Jums reikalinga, išties išsamiai pateikta informacija. Čia sužinosite ne tik lotynišką gyvūno pavadinimą, bet ir vietas, kur galima jį aptikti, kiek kartų per metus jis peri kiaušinius, iki kokio dydžio užauga ir t.t. Jei rastas paukštis – ypač Jūsų mėgstamas, spustelkit širdelę, ir jis atsiras Jūsų mėgstamų paukščių sąraše.


Jei informacijos negana, vieno mygtuko paspaudimu galite nueiti į „Wikipedia“ ir pasiskaityti plačiau. Taip pat prie kiekvieno paukščio galite palikti komentarą. Smagi aplikacijos funkcija yra ta, jog prie kiekvieno paukščio pridėtas vienas ar net keli garso takeliai su jo giesmės ar čiulbesio įrašu. Programoje pateikiamos itin kokybiškos paukščių nuotraukos, kurių vienam gyvūnui skiriama po kelias. Viskas, ko trūksta, tai nebent video medžiaga. Jei esate gamtininkas ir ruošiatės egzaminui, Jums tikriausiai patiks programoje esantis testavimo modulis. Galėsite rinktis testą iš paveikslėlių arba garsų: išklausote, kaip čiulba paukštis, ir turite pasirinkti teisingą jo pavadinimą. Aplikacija veikia greitai ir be priekaištų. „NM Birds HD“ – tikrai puiki programa visiems gamtos mylėtojams.

Leave a Reply