„Paper train HD“ – smagus pieštas žaidimas

 

Tikriausiai ne vienas sutiks, kad daugelio žaidimų esmė – puiki grafika. Būtent šis žaidimų elementas yra nuolatos tobulinamas ir reikalauja vis didesnių mūsų kompiuterių resursų. Tokiu būdu žaidimai tampa ypač artimi tikrovei. Tačiau ar šis tikroviškumas yra puikios grafikos pagrindas? Jokiu būdu: svarbiausia yra žaidimo vaizdo kokybė – nesvarbu, ar tai būtų ranka pieštas, ar sudėtingomis programomis kurtas žaidimo pasaulis.

Kone su pasididžiavimu galima teigti, jog „Paper train HD“ grafika – tarsi ranka ant popieriaus nupiešta. Būtent tai yra žaidimo išskirtinumas, įkvepiantis malonumą žaisti. Nupiešta išties dailiai ir skoningai, gausu detalių. Akiai kur kas maloniau ganytis tokiame jaukumo nestokojančiame piešinyje nei kad ir tobuliausių nuotraukų rinkinyje.

Žaidimo tikslas – suvaldyti traukinių eismą. Keliais skirtingais, įvairiai išvingiuotais bėgiais važiuoja traukiniai. Svarbiausia, kad jie nepakliūtų į avariją, t.y. sankryžoje neatsidurtų vienu metu. Visa tai valdoma keliais įrankiais – uždegant raudoną šviesoforo šviesą, tuomet traukinys tiesiog sustoja, arba nukreipiant traukinį ant kitų bėgių. Priklausomai nuo reakcijos ir įgūdžių, galėsite pasirinkti kelis skirtingus traukinių judėjimo greičius. Lygis po lygio žaidimas sudėtingės, kol galų gale jį baigsite.

Džiugina žaidimo pilnatvė. Sakykime, Jums nesiseka įvykdyti vieno ar kito lygio – ne problema, visiems lygiams yra filmukai, padėsiantys Jums juos pereiti. Žaidimo lauke taip pat ganosi gyvuliai: nors esmės tai nekeičia, bet galite juos išgelbėti nuo pakliuvimo po traukiniu. Tiesiog spustelkite ir pakeiskite jų judėjimo kryptį. Būtent tokios smulkmenos ir daro žaidimą įdomų ir patrauklų. Sėkmės valdant traukinių sąstatus!

 

Leave a Reply