„Photo Transfer“ – puiki programa nuotraukų persiuntimui

 

Skaitmeninei fotografijai tampant ypač lengvai prieinamai, fotografuoja vis daugiau žmonių. Net baisu pagalvoti, kokie informacijos kiekiai yra užfiksuoti kaip nuotraukos ar vaizdo medžiaga. Viena iš sudėtingesnių procedūrų, užfiksavus daugybę gerų kadrų, yra nuotraukų perkėlimas iš vieno įrenginio į kitą. Juk ne visada turime tiek nešiojamąjį kompiuterį, tiek įrenginiui prijungti skirtą laidą. Todėl dažnai iškyla natūralus nuotraukų ar vaizdo įrašų perkėlimui iš vieno įrenginio į kitą skirtos programinės įrangos poreikis.

Būtent šiam tikslui skirta fotografijos kategorijoje gana aukštą poziciją užimanti aplikacija „Photo Transfer“. Bendravimas su kompiuteriu vyksta bevieliu tinklu. Pasileidus programą, jums pateikiamos instrukcijos, nurodančios, kokį adresą reikia surinkti savo kompiuterio naršyklės lange, kad sumaniajame įrenginyje esančios nuotraukos taptų prieinamos. Sistema veikia gana greitai ir išties patogiai. Svarbu nepamiršti prieš ieškant nuotraukų iš pradžių padaryti jas prieinamas savo įrenginyje. Ši procedūra taip pat paprasta – Jums tereikės jas sužymėti.

Nors parsisiuntimas ir užkrovimas naršyklėje nėra ištobulintas nei estetikos, nei patogumo prasme, visgi savo pagrindinę paskirtį atlieka gana gerai. Patogumo atžvilgiu visiškai kitoks pojūtis, kai tai reikia daryti tarp dviejų „Apple“ įrenginių, sakykime, tarp „iPad“ ir „iPod Touch“. Čia taip pat turėsite sužymėti nuotraukas, kuriomis norite pasidalinti. Tuomet spustelėsite mygtuką, inicijuojantį jų parsisiuntimą, ir po kelių akimirkų visa vaizdo medžiaga jau bus kitame įrenginyje. Galėsite naudotis vienu iš dviejų ryšio būdų – belaidžiu tinklu arba „Bluetooth“ ryšiu.

Kadangi pirmasis „iPad“ neturi kameros, ši programa ypač praverčia tada, kai nuotraukos padarytos „iPhone“ ar „iPod Touch“ įrenginiu. Įprastu būdu tektų siųsti fotografijas elektroniniu paštu arba, persikėlus jas į kompiuterį, prijungti norimą įrenginį ir tik tuomet sukelti. „Photo Transfer“ šį varginantį procesą paverčia paprastu ir greitu. Be to, programa veiksminga net ten, kur nėra interneto ryšio. Žinoma, įdomu būtų ją palyginti su kitomis panašiomis programomis, tačiau aplikacijos analogų pranašumas galėtų būti nebent patogume: neabejoju, kad Jums reikalingų funkcijų nepritrūks ir čia.

 

Leave a Reply