„Photosynth“ – panoraminių nuotraukų fabrikas

 

Fotografavimas daugeliui žmonių – tikras malonumas. Būti fotografuojamu mėgsta tikrai ne kiekvienas, o štai fotoaparatą į rankas paimančių skaičius, ko gero, kur kas didesnis. Juolab, kad šiais skaitmeninės fotografijos laikais fotografuoti gali visi. O ir fotoaparatas tam nebūtinas – šiandien tokią funkciją turi daugelis mobiliųjų telefonų. Tačiau šį kartą noriu paliesti šiek tiek įdomesnę fotografijos temą – panoraminę fotografiją.

Tiems, kas nėra susidūrę su panoramine fotografija, trumpas pavyzdys: jei padarytumėte visą seriją horizonto nuotraukų ir jas sujungtumėte į vieną, gautumėte ilgą panoraminę fotografiją. Tiesa, jungiant panoraminį vaizdą gali iškilti problema dėl skirtingų nuotraukų nustatymų – vienos šviesesnės, kitos tamsesnės, todėl išgauti vaizdinį vientisumą labai sunku. Tačiau jei turite „iPhone“, tokią nuotrauką padaryti labai paprasta – Jums tereikia programėlės „Photosynth“.

Šis išties puikus „Microsoft“ produktas veikia tiesiog įspūdingai. Nufotografavę pirmą kadrą, vesdami vaizdo ieškiklį į šoną, ieškokite kito. Programa veikia automatiškai – vos tik vaizdo ieškiklio centras pasiekia jau padarytos nuotraukos kraštą, iš karto padaromas kitas kadras. Taip gabaliukas po gabaliuko kuriama viena didelė nuotrauka. Nors pradinis vaizdas atrodo puikiai, visgi tam tikros fotografijos vietos sujungiamos šiek tiek netiksliai.

Taip vedžiodami savo sumanųjį įrenginį po horizontą, gausite gana neblogos kokybės nuotrauką. Ja galėsite pasidalinti su savo draugais, elektroniniu paštu ar per socialinius tinklus. Nors aplikacija veikia puikiai, tačiau norėdami atkurti iš tiesų kokybišką panoraminį vaizdą, turėsite šiek tiek pasipraktikuoti. Šiuo atveju gana svarbu tai, kokioje pozicijoje laikote fotografuojantį įrenginį. Idealu būtų tuomet, jei visos nuotraukos būtų daromos iš vieno taško.

Leave a Reply