„SoftBox Pro“ – ar fotografuojant Jums reikia įdomaus apšvietimo?

 

Fotografavimas foto studijoje – išties įdomus procesas. Gaila, bet daugelis žmonių visiškai nieko apie tai neišmano. Tiems, kam fotografija nesvetima, būtų tikrai pravartu su tuo susipažinti. Fotografuojant dirbtinėje šviesoje, galima išgauti ypač įdomių efektų. Žinoma, fotografai studijose naudoja gausybę papildomos, brangios įrangos. Visgi tam tikrus efektus galite susikurti ir namų sąlygomis.

Fotografuojant dirbtinio apšvietimo sąlygomis, labai svarbus yra šviesos šaltinio dydis bei stiprumas. Tikriausiai visi esate matę profesionalių fotografų naudojamas dideles šviesos dėžes arba skėčius, skirtus blykstės šviesai išskaidyti. Jei turite „iPad“, galite išbandyti tokiam šviesos šaltiniui sukurti skirtą programą „SoftBox Pro“ – visai netyčia aptikta, šiuo metu kaip tik laikinai nemokama. Klausimas, ar „iPad“ šviesos iš tiesų gali užtekti fotografijai, bet idėja neabejotinai gera.

„SoftBox Pro“ sukuria įvairių formų ir dydžių šviesos šaltinį. Sakykime, norite, kad fotografuojamo žmogaus akyse atsispindėtų rombas – pasirinkite rombo formą, pakoreguokite šviesos stiprumą ir bandykite fotografuoti. Programoje pateikiami ne tik skirtingos formos šviesos šaltiniai, tačiau ir skirtingos fono tekstūros. Bet kuriuo atveju, tai gali turėti įtakos nebent fotografuojant šviesą atspindinčius daiktus.

Programa itin paprasta, ir jei ne akcija, reiktų gerai pagalvoti, ar verta už ją mokėti pinigus. Idėja puiki, bet kūrėjai, matyt, pataupė savo laiką: pavyzdžiui, kodėl nepridėjus dar kelių spalvų prie dabartinės baltos? Iš kitos pusės, vargu, ar tokiu būdu susikursite pakankamą šviesos šaltinį realiam fotografavimui. Net pati fotoaparato blykstė suformuoja kur kas didesnį šviesos srautą. Tačiau be abejo, pasimokyti fotografuoti nejudančius daiktus prasto apšvietimo sąlygomis tikrai galite.

Leave a Reply