„Teach Me Sushi“ – ar žinai, kaip pasigaminti suši?

 

Pasaulyje yra begalė įvairių tipų virtuvių. Vienose šalyse patiekalai aštrūs, kitose saldūs, dar kitose – netgi juda! Įsivaizduokite: nudengi lėkštės dangtį, o maistas išsilaksto… Bet nenukrypkime į, mūsų akimis, šiek tiek keistus maitinimosi įpročius. Grįžkime į Lietuvą, kur dar visai neseniai paplito vienos mums neįprastos virtuvės šedevras – suši. Nors tikrąjį suši gali gaminti tik tikri profesionalai, tačiau mūsų šalyje tokie esame visi, ir be jokių skrupulų gamina kas tik netingi. Bet ar daug suši rūšių žinote? Ir juolabiau – ar mokate pasigaminti?

Žinoma, elementarius receptus nesunkiai rasite internete, bet tikriems šio maisto fanams rekomenduoju puikią aplikaciją iš „Apple“ parduotuvės „Teach Me Sushi“. Nors, ko gero, dauguma aplikacijos naudotojų tikėsis išvysti gaminti juos mokysiantį japoną, tačiau ekrane pasirodys sunkiai nusakomos tautybės ir amžiaus linksmas vaikinas, nuotaikingai ir gyvybingai kalbantis kamerai – Jums. Bet kuriuo atveju, programa savo vardą tikrai pateisina, ir suši gamyba atrodo išties profesionaliai. Vaizdo medžiaga pateikiama labai aiškiai, ir net niekada nebandžiusieji po kelių peržiūrų jau puikiai išmanys šio maisto gaminimą.

Programoje, regis, yra viskas, ko reikia. Jūs sužinosite, kokios įrangos reikės, norint pasigaminti suši, o visus receptus matysite ne tik vaizdinės medžiagos forma, bet ir lygiagrečiai pateikiamais paveiksliukais su detaliais aprašymais. Visgi neabejoju, kad daugeliui vizualinis, gyvas informacijos pateikimas yra kur kas patrauklesnis ir suprantamesnis. Tereikia pasirinkti norimą temą iš sąrašo ir štai – Jūs jau galite pradėti gaminti suši.

Džiugina programos pilnavertiškumas. Sakykime, pas Jus ateina 5 draugai. Nepatyrusiam tikrai sunku apskaičiuoti, kiek kokių produktų reikės. Tačiau tai – ne problema: programoje yra skaičiuotuvas. Išsirinkite suši rūšį, žmonių skaičių, ir produktų sąrašas su kiekiais – Jums prieš akis. Ryžių virimas – dar vienas sudėtingas procesas. Sunkiausia jo dalis yra laiko nustatymas. Pasekti 12 minučių gal ir nesunku, tačiau programoje yra patogus laikmatis, kurį reikia paleisti vos tik užvirus ryžiams. Po 12 minučių pasigirs gongas, teliks dar 15 minučių vėsinti ir, pasistvėrus aštrų peilį, žengte marš į virtuvę. Pats bandžiau „iPad“ skirtą versiją, bet taip pat prieinamos ir „iPhone“ bei „iPod Touch“ versijos, gaila tik, kad šios įgyjamos už papildomą kainą.

 

Leave a Reply