„The Video Cookbook“ – nežinote, ką valgysite šiandien?

 

Maisto ruošimas – vieniems kasdienis džiaugsmas, kitiems – tiesiog prievolė. Visgi pasigaminti – bent jau pusryčius – tenka kiekvienam. Žinoma, šiais laikais gaminimo galima ir visai išvengti: tereikia įprasti rytinę kavą gerti kavos bare, dieną pietus valgyti restorane, o vakarieniauti bare prie alaus bokalo. Tačiau neabejotinai anksčiau ar vėliau tai atsibosta… Tuomet pasiterlioti prie maisto tikrai smagu. Maisto gaminimo esmė – geras receptas. Šių dienų aktualija receptų vandenyne – video receptai. Tai itin pravartus pasirinkimas daugeliui mėgstančiųjų pasisukioti virtuvėje.

„The Video Cookbook“ – aplikacija, visuomet pagelbėsianti Jums maisto gaminime. Čia rasite ir sriubų, ir karštų patiekalų, ir desertų receptų. Vos tik įdiegus programą, Jums bus pateikti trumpi receptų aprašymai bei patiekalų nuotraukos. Šone taip pat matysite ingredientus, kurių prireiks gaminant. Tačiau paspaudus mažą mygtuką kampe, Jums bus užkrauta vaizdo medžiaga, demonstruojanti visą patiekalo gamybos procesą. Gerai tai, kad šią video medžiagą galite parsisiųsti į savo „iPad“ ar „iPhone“ įrenginį ir naudotis įrašu ten, kur nėra interneto ryšio.

Džiugina ir dar kelios malonios smulkmenos. Jei jau išsirinkote receptą, reikiamus produktus galite išsisaugoti kaip pirkinių sąrašą. Parduotuvėje susirinkus norimas prekes, jas galėsite tiesiog išbraukti. Žinoma, su „iPad“ nelabai patogu vaikščioti parduotuvėje, bet jei turite „iPhone“ ar „iPod Touch“, tuomet tai – tikrai naudinga funkcija. Išbandytus ir patikusius receptus galėsite įsikelti į savo mėgstamiausiųjų sąrašą. Tokiu būdu jie bus pasiekiami vienu mygtuko paspaudimu.

Pati aplikacija – išties kokybiška, veikia intuityviai ir be trikdžių, bet štai koks jos turinys? Žinoma, kiekvienas tai įvertins pagal savo sugebėjimus, bet bent jau man receptai pasirodė šiek tiek įmantroki. Trūksta paprastų receptų, kuriems pasigaminti nereikėtų dešimties produktų, ir kurie netgi būdami mažiau gražūs, būtų tikrai skanūs. Dabar jau iš paveikslėlių gali spręsti, kad norint pasigaminti konkretų desertą, reikės padirbėti iš peties. Jei į šią aplikaciją sudėtume Jamie Oliver video receptus, gautume tikrai topinį produktą.

 

Leave a Reply