„Top Frog“ – paprastas galvosūkis, siaubinga kaina

 

Galvosūkio tipo žaidimai gana populiarūs sumaniuosiuose įrenginiuose. Jie nereikalauja sudėtingos grafikos; užtenka sumanyti, ką, kur ir kaip, pasitelkus fantaziją ir išmonę, reikės perkelti, ir visa tai įgalinti naudojantis lietimui jautraus ekrano galimybėmis. Tad nenuostabu, kad tokie žaidimai tiesiog „kepami“ vienas po kito, ir dažnai net būna skirtingą išvaizdą turinčios vienas kito kopijos. Ką besugalvosi – keletas populiariausių galvosūkių idėjų duoda pradžią vis naujiems variantams, dėvintiems naują rūbą ir besipuikuojantiems nauja kaina.

Tikrai esu žaidęs kažką panašaus į „Top Frog“, tiesa, tąkart reikėjo dėlioti medinius rutuliukus ir tai daryti laikui. Geriausias rezultatas buvo fiksuojamas rekordų lentoje. Šiame žaidime reikia šokdinti varles. Trikampyje Jums išdėstomas tam tikras skaičius varlių, ir vos tik nurodote vienai iš jų peršokti per kitą, pastaroji nušoka į vandenį. Pagrindinis tikslas – viena likusi varlė.

Nors iš vienos pusės šią užduotį atlikti atrodo gana paprasta, bet pirmame lygyje sugaišau geras 15 minučių. Keista tai, jog jei jau neturite ėjimų, Jūsų niekas apie tai neinformuos. Taip galite prastypsoti, nesuprasdami, ką daryti toliau – o tereikia paspausti paleidimo iš naujo mygtuką. Pražiūrėta smulkmena?

Žaidime yra tik trys lygiai. Sudėtingumas priklauso nuo varlių kiekio. Teigiamai nuteikia gana vykusiai parinkta muzika; visgi už tokio lygio aplikaciją net 1 dolerio kaina man atrodo per didelė. Tikiu, jog giliau panagrinėję „Apple“ parduotuvę, už tokią ar net mažesnę rastumėte kur kas įspūdingesnę aplikaciją. Tokio lygio programa turėtų būti nemokama ir veikti kaip reprezentacinė kūrėjų kompanijos reklama. Vargu, ar pasauliniu mastu jos būtų galima parduoti bent 1000 vienetų…

Leave a Reply