„TV Gidas“ – lietuviškos televizijos programa tiesiog tavo kišenėje

 

Televizija daugeliui mūsų – neatskiriama gyvenimo dalis. Kai kurie neįsivaizduoja, kaip vakare neįsijungus televizoriaus galima užmigti. Net sukdamasis virtuvėje neretas mėgsta bent jau viena ausimi girdėti netoliese burzgiantį foną. Televizija siūlo daugybę įvairaus žanro transliacijų – nuo išgalvotų gyvenimų, iki realių dienos įvykių ar tiesiog orų prognozių. Ką žiūrėti ir kokią vietą savo gyvenime suteikti šiam žmonijos išradimui, pasirenkame patys. Tačiau jei jau televizorių turime, tuomet neabejotinai prireiks ir informacijos apie transliuojamas programas.

Paprastai TV programą tikriname laikraštyje, žurnale, didelė dalis žiūrovų jau įprato tai daryti tiesiog internete. O jei galėtume šią informaciją rasti savo sumaniajame telefone? Juk jis visada įjungtas, visada po ranka – ar gali būti patogiau?

Būtent tam ir sukurta „iPhone“ ar „iPod touch“ įrenginiui skirta aplikacija „TV Gidas“. Nors ir nemokama, tačiau padaryta tikrai profesionaliai. Čia gausite visą reikalingą informaciją. Vos tik pasileidę programą, iš karto sužinosite, ką tuo metu rodo įvairūs lietuviški kanalai. Ypač netikėta ir gana naudinga smulkmena – laiko juosta, rodanti, kiek laiko tam tikra laida ar filmas jau rodomi. Taigi galėsite lengvai orientuotis, ar dar verta dėl to jungti televizorių, ar ne.

Programėlėje taip pat galėsite atlikti paiešką, išsirinkus norimą laidą ar filmą, įsivesti priminimą, pasidalinti šia informacija su draugais. Džiugina tai, kad aplikacija nėra komercinė, bet jos kokybė – itin aukšta. Tai verčia stebėtis, juk dažniausiai būna kitaip – už bet kokį krebžtelėjimą prašoma pinigų, nors pačios programėlės jų visai nevertos. Tai puikus pavyzdys, rodantis, ką geri norai ir tinkamos kvalifikacijos specialistai gali sukurti. Programa veikia sklandžiai, be jokių trikdžių ir, nereikalingai neblaškydama dėmesio, atlieka būtent tai, kas jai skirta – pateikia tikslią, aiškią informaciją apie TV programas. Vienintelis trūkumas – kanalų stygius, visgi tai tikriausiai – tik laiko arba kitos aplikacijos klausimas.

 

Leave a Reply