„Valstybiniai miškai“ – kai valdžia arčiau žmonių

 

Nors valdžią išsirenkame mes patys, tačiau labai dažnai, norėdami gauti kokios nors valstybinės reikšmės informacijos, turime gerokai pasistengti, kad ją surastume. Žinoma, atsiradus internetui, situacija bent jau minimaliai pagerėjo. Internete tapo paprasta publikuoti tai, kas svarbu, tačiau ne visada aktualu Lietuvos gyventojams. Tarkim Seimo puslapis: jame rasime tikrai daug, tiesa, gal ir ne itin patraukliai pateikiamų, tačiau kartais išties praverčiančių duomenų. Šaunu, kad vis daugiau valstybinių organizacijų rūpinasi savo prisistatymu internete.

Lietuva pasauliui gali pasigirti turimais miškais. Gaila tik, kad vis daugiau jų parduodame į svetimas šalis, taip mažindami savo gamtos išteklius. Visgi džiugina tai, jog šiuo metu intensyviai vykdomi ir atsodinimo darbai. Jei domitės miškais ir tuo, kaip juose praleisti laiką, Jums turėtų patikti aplikacija „Valstybiniai miškai“. Čia rasite pagrindinę informaciją apie valstybinius miškus ir sužinosite, kaip ten patekti.

Pati aplikacija painoka. Taip, joje be problemų rasite pagrindinius miškų urėdijos kontaktus, tačiau kokios platesnės jos panaudojimo galimybės, suprasti sunku. Prie kai kurių urėdijų pateikiama su jų vykdoma veikla susijusi informacija. Jei urėdijoje auginami ir parduodami sodinukai, čia rasti net jų kainas. Tačiau iš tiesų man kur kas aktualiau yra tai, kur miškuose galima pailsėti ar pasivaikščioti. Nors ši informacija čia pateikiama, tačiau daugeliu atveju ji gana neaiški – be skambučio į urėdiją dėl detalesnių duomenų neišsiversime. Pasivaikščiojimo takai ar rekreacinės zonos galėtų būti ne tik pažymėtos – norisi ir platesnio jų aprašo.

Programa veikia gana neblogai. Ypač gera integracija su žemėlapiais: jei naudojate „iPhone“, bus tikras malonumas pasinaudoti GPS privalumais. Aplikacijoje galite rasti ir informaciją apie Lietuvos miškų būklę, nors nesu tikras, ar ši informacija labai aktuali – ar Jums įdomu, kiek hektarų miško turime vienoje ar kitoje urėdijoje? Valstybiniu mastu tai, be abejo, reikšminga, bet paprastam žmogui – vargu… Naujienų skyrelyje kol kas taip pat tik keli pranešimai; tikėkimės, tai tik neišbaigti pradiniai štrichai. Kad aplikacija valstybinė – tikrai pajausite: nors ji reprezentuoja mūsų miškus, tačiau tai labiau primena sausos techninės informacijos pateikimą nei naudos vartotojui sukūrimą. Bet kuriuo atveju – valdžios institucijų iniciatyva pasinaudoti moderniomis technologijomis tikrai sveikintina.

Leave a Reply