„Žmonės“ – bene populiariausias lietuviškas žurnalas jau ir Jūsų „iPad“ įrenginyje

 

Kartais gyvenime nutinka fenomenalių dalykų. Štai kad ir žaibiškas žurnalo „Žmonės“ išpopuliarėjimas. Žinoma, dabar jo perkamumas nieko nebestebina – daugybė žmonių prisidėjo prie jo ištobulinimo, ir dar daugiau neleidžia žurnalui atsilikti nuo skubančio pasaulio dabar. Tačiau jo pradžia buvo tikrai įspūdinga – pateikdami produktą, kurio visuomenei išties trūko, leidėjai pataikė tiesiai į dešimtuką. Prieinama kaina, daug vaizdinės medžiagos, puiki popieriaus kokybė… Tai tik keletas dalykų, kurie sąlygoja leidinio populiarumą. Ir nors žurnalas labiau orientuotas į moteris, tačiau net ir vyrai laikas nuo laiko jį pavarto, domėdamiesi, kaip gyvena Lietuvos ir užsienio „žmonės“.

Ko gero, tebuvo laiko klausimas, kada šio žurnalo aplikacija pasirodys „Apple“ programų parduotuvėje. Tyliai, ramiai, bet jau tikriausiai kurį laiką ji ten guli, ir tik šiandien visai netyčia ją aptikau. Kadangi jau teko bandyti keletą žurnalų aplikacijų, buvo įdomu palyginti, kuo skiriasi tokio tipo lietuviškas produktas nuo sukurtų užsienyje. Kokybės prasme dar tikrai yra kur padirbėti, tačiau nėra ir ko tikėtis – juk ir tikslinė rinka nėra tokia didelė, kad būtų verta investuoti daug lėšų.

Atsidarius aplikaciją, Jums pateikiamas naujausio numerio viršelis. Keista – juk žurnalas išeina ketvirtadieniais, o štai praėjusio ketvirtadienio numerio nematyti, nors jau antradienis..? Taigi naujausias šiuo atveju nėra jau toks naujas. Toleruotinas būtų vienos dienos vėlavimas, tačiau toks atsinaujinimo pagreitis tikrai nesuprantamas, ypač kai už skaitmeninę žurnalo versiją prašoma pinigų. Kalbant apie kainą, matyt, dėl „Apple“ minimalios sumos apribojimo vienas žurnalo numeris kainuoja šiek tiek brangiau nei spausdinta žurnalo versija – 79 Euro centus. Jau tapo įprasta, kad skaitmeninės spaudos versijos kainuoja mažiau, todėl šią bėdą reikėtų spręsti kaip nors kitaip, kad ir už tuos pačius 79 Euro centus parduodant viso mėnesio žurnalo numerius. Priešingu atveju, vargu, ar atsiras daug norinčių naudotis kompiuteriniu žurnalo variantu… Be to, seni žurnalo numeriai kainuoja lygiai tiek pat – ar norėtumėte įsigyti kelių mėnesių senumo žurnalą už naujo žurnalo kainą?

Pati aplikacija, nors ir sukurta neblogai, bet laikas nuo laiko ima ir nulūžta. Belieka tikėtis, kad su artimiausiomis versijomis šios problemos bus išspręstos. Gerai tai, kad bent jau žurnalo pradžią gaunate nemokamai, tad paskaitę turinį, galėsite įsitikinti, ar Jums reikalingas visas leidinys. Reikėtų išbaigti žurnalo pritaikymą horizontaliai ir vertikaliai orientacijai. Jei vertikali versija atrodo gana gerai, tai pavertus „iPad“ horizontaliai, viršelis rodomas tik per pusę ekrano. Verčiau rodyti tik jo viršų, o apatinę dalį atvaizduoti pirštu perbraukus aukštyn. Mano akimis, ši aplikacija padaryta paskubomis, neveltui jaučiasi šio blyno prisvilimas. Kita vertus, programos išbaigtumas labai priklauso nuo to, kiek žmonių ja realiai naudosis – ko gero, tik tokiu atveju prasitęs jos tobulinimas. Bet kuriuo atveju, lietuviškų aplikacijų padangėje tai išties neblogas ir naudingas produktas.

 

Leave a Reply