„AccuWeather“ – ar žinote, koks rytoj oras?

 

Viena iš įdomiausių informacijos rūšių žiniose daugeliui yra orų prognozė. Aišku, kartu tai – ir viena nepatikimiausių informacijos sričių. Sutikite, kartais sinoptikai gerokai prašauna, ir pranašauta saulė baigiasi lietumi. Neveltui šia tema kuriamos ironiškos istorijos. Vienoje iš tipiškų žmogelis taria: „Abu mano sūnūs – geriausi sinoptikai, vienas sako, kad lis, kitas – kad ne, ir žinote ką? Vienas jų visuomet būna teisus.“ Taigi ar naudinga informacija apie orus?

„Apple“ aplikacijų parduotuvėje orams išskirta atskira kategorija, kurioje galima rasti nemažai su orų prognozėmis susijusių programų. Visos jos viena nuo kitos skiriasi tam tikrais parametrais, tačiau mums naudingiausia programa, kurioje informacija pateikiama suprantamiausiai ir patogiausiai. Viena tokių, be abejo, yra populiariausiųjų gretose įsitaisiusi „AccuWeather“.

Tik suinstaliavus šią aplikaciją, ji paprašo leidimo nustatyti Jūsų padėtį pasaulyje. Džiugu, kad ši užduotis atliekama tiksliai ir teisingai, tokiu būdu vartotojui iš karto pateikiama aktuali informacija. Pagrindiniame lange galite matyti dabartinį orą bei artimiausių kelių dienų prognozę. Žinoma, tai gali visos programos, taigi pereikiame prie kur kas įdomesnių papildomų funkcijų. Viena tokių – valandinė prognozė. Ekrane pasirodo tarsi laikrodis, kuris vedant pirštu rodo, kaip keisis oras artimiausią parą. Pateikiami du temperatūriniai parametrai – kiek laipsnių bus realiai ir kokia temperatūra bus jaučiama žmogui. Sakykime, bus 11 °C šilumos, tačiau jausis tik 7 °C – matyt, pūs žvarbokas vėjas.

Programoje taip pat galite peržiūrėti orų prognozių vaizdo įrašus anglų kalba. Iš to naudos maža, nes dažniausiai mus domina orai artimiausiose teritorijose. Tačiau keliautojams tai – puikus įrankis informacijai apie kitų šalių klimatą gauti. Žvelgiant į ateitį, labai tikiuosi, kad su vis galingesnėmis kompiuterinėmis sistemomis orus bus galima spėti dar tiksliau. O tokie įrenginiai, kaip „iPhone“, nustatę Jūsų lokaciją, galės pasakyti, kurią tiksliai valandą pradės lyti ten, kur esate, ir įspės, ar išlipus iš automobilio ir keliaujant pėsčia reikia pasiimti skėtį, ar ne. Et, puiki bus ateitis…

 

Leave a Reply