Karo laukas, pavadinimu „BATTLEFIELD: BAD COMPANY™ 2“

 

Karo tipo žaidimai pastaruoju metu ypač populiarūs. Štai kad ir naujasis „Call of Duty“ – pardavimai kyla tarsi ant mielių. Kita vertus, karo tematika buvo įdomi visais laikais – nuo vaikystės ji atraktyvi kone visiems berniukams. Kai apie kompiuterinį karą niekas dar nė nesvajojo, vaikai karo žaidimams ginklus droždavo iš medžio, ką jau kalbėti apie lankų darymą, šaudymą į taikinius. Atsiradus kompiuteriniams žaidimams, karą žaisti galime virtualiame pasaulyje, ir šių žaidimų kokybė su kiekviena laida tampa vis geresnė.

Šįkart noriu pakalbėti apie tikrą perliuką. Jau ne kartą minėjau, jog „EA“ pristatomi produktai – ypač kokybiški. Tvirtai galiu pasakyti, kad „BATTLEFIELD: BAD COMPANY™ 2“ šio teiginio nepaneigia. Pradėjęs žaisti, net nepastebėjau, kaip ėmė ir išgaravo dvi valandos. O kad taip būtų pasileidus kiekvieną naują žaidimą – toks entuziazmas apima tikrai retai. Svarbu paminėti, jog „EA“ šiuo metu vykdo išpardavimą – siūlau nepagailėti dolerio, nes šis atsipirks su kaupu.

Taigi kuo stebuklingas tas „BATTLEFIELD: BAD COMPANY™ 2“? Visų pirma pakeri grafika. Net keista, kaip iš kone delne telpančio įrenginio galima išspausti tiek daug. Žinoma, kompiuterinė žaidimo versija atrodo šiek tiek dailiau, bet ir „iPad“ variantas nusipelno pagyrų. Tokio pobūdžio žaidimuose, skirtuose „iPad“, gana dažnai kliūna valdymas – paprastai būna sunkoka ir bėgti, ir taikytis į priešus vienu metu: norisi mygtukų ir pelės dairymuisi į šonus. Bet šį kartą likau maloniai nustebintas. Valdymas išspręstas tikrai puikiai. Bėgimui skirta valdymo svirtelė, o žvalgytis reikia vedžiojant pirštu į vieną ar kitą ekrano pusę.

Ginklų pasirinkimas tikrai platus. Čia rasite įvairių šautuvų bei minosvaidžių. Jei prie priešo prisėlinote gana arti, jį galėsite nudobti ir peiliu. Taip pat čia rasite granatas bei lazerinio taikiklio žiūronus. Žaidimas įvairiapusis: jame galėsite veikti tiek pėsčiomis, tiek naudodamiesi įvairia technika – sunkvežimiais, tankais, lėktuvais. Kalbant apie „iPad“ modelį, nori nenori iškyla keletas bėdų: naudojant pirmąją jo versiją, rimtesnėje kovoje pradeda strigti vaizdas – trūksta įrenginio galios. Bet iš esmės visas žaidimas vyksta sklandžiai. Taip pat yra galimybė žaisti tinkliniu režimu. Galėsite pasinaudoti „Bluetooth“ ar belaidžio tinklo prieiga. Yra ir „Online“ galimybė, tačiau čia susidūriau su keistoka problema – žaidimas prasideda tik tuomet, kai visi paspaudžia mygtuką „Ready“, o kad tai padarytų visi 10 žaidėjų kartu kartais užtrunka tikrai ilgai. Tikiuosi, ši problema bus išspręsta artimiausiu laiku. Bet kuriuo atveju, žaidimas tikrai puikus, ir jei žaidžiate kompiuterinę jo versiją, tuomet tiesiog privalote įsigyti ir versiją, skirtą „iPad“.

Leave a Reply