„Blausen Human Atlas HD Lite“ – visas žmogus kaip ant delno

 

Sumaniųjų įrenginių pritaikymo galimybės – kone beribės. Dėl savo įvairaus dydžio ir didelių pajėgumų jie turi galimybę būti pritaikomi beveik visose gyvenimo srityse. Medicina – ne išimtis. Tiek „iPad“, tiek „iPhone“ visų pirma gali atlikti informacinį vaidmenį. Ekrane greitai ir paprastai prieinama įvairi informacija, kurios gali prireikti kasdieniniame medikų darbe. Įsivaizduokite, kaip būtų patogu visų pacientų korteles turėti tiesiog savo „iPad“.

Kita labai svarbi sritis – edukacinė. Dėl ypatingų valdymo savybių visa vizualinė informacija gali būti pateikiama kur kas geriau nei kompiuterio ekrane. Prie to dar prisideda ir mobilumas: planšetinį kompiuterį ar mobilųjį telefoną patogu neštis visur, kur einate. Šiuo atžvilgiu nešiojamasis kompiuteris jau tampa nepaslankus – prireikus įvesti tekstą, norisi pasiieškoti staliuko.

Bet kaip sudėtingą medicininę informaciją padaryti suprantamą paprastiems žmonėms? Paprasčiausias būdas – demonstruoti aiškinamojo pobūdžio vaizdo klipus. Būtent tai ir daro ši programa. Jums rodomi filmukai apie įvairius kūno organus ar ligas. Jei nesuprantate tam tikrų terminų, tiesiog paspauskite paaiškinimo mygtuką: Jums bus pateikta glausta, tačiau tiksli informacija.

Nemokama programos versija galimybių ir duomenų gausa nepasižymi. Joje tegalite įsitikinti, ar informacijos pateikimo būdas Jums priimtinas. Jei taip, tuomet galėsite įsigyti papildomų teminių paketų Jus dominančia tema. Žinoma, šiek tiek gaila, kad tarp prieinamų kalbų kol kas nėra lietuvių k. Telieka tikėtis, kad po tam tikro laiko, panašiai, kaip dabar verčiamos knygos, taip bus lietuvinamos ir įvairios programos.

 

Leave a Reply