„Boxed in HD“ – galvosūkis su dėžutėmis

 

Dar vienas puikus pavyzdys, kaip iš gana senos idėjos galima padaryti naują, šiuolaikišką žaidimą. Panašaus stiliaus žaidimai būdavo pirmuosiuose mobiliuosiuose telefonuose. „Boxed in HD“ kūrėjai perėmė šią idėją, pridėjo keletą naujų elementų, sukūrė puikią grafiką bei garso takelį ir štai – turime galvosūkį keliems vakarams.

„Boxed in HD“, skirto „iPad“, idėja paprasta. Žaidimo lentoje yra robotukas, kurio tikslas – nukeliauti iki išėjimo. Jo kelyje yra kliūčių – dėžių, kurias galima stumdyti, stengiantis neužsitverti tolimesnio kelio, nes tuomet pateksite į aklavietę ir negalėsite judėti toliau. Visa laimė, kad po ranka yra mygtukas „iš naujo“.

Kai kurias dėžes reikia nustumti į tam tikras vietas, kad atsivertų papildomas praėjimas – tai išties suteikia azarto ir paverčia žaidimą kur kas įdomesniu. Tuo pačiu tai ir pagalba, leidžianti sužinoti, kur turi atsirasti viena ar kelios dėžės. Žaidimas paremtas lygiais; kiekvienas kitas lygis atsirakina tik įveikus prieš tai buvusius, todėl tobulėti galite iš lėto. Iš karto išbandyti sudėtingesnių lygių nepavyks.

Žaidimas puikiai tinka ramiam vakarui praleisti. Jame nerasite įspūdingos grafikos ir besivartančių 3D elementų, bet galbūt tuo jis ir žavi. Visa ko jame tik tiek, kiek reikia tokio tipo galvosūkiams. Viena bėda: jei esate analogiškų žaidimų fanatikas, labai tikėtina, jog daugelis lygių jau bus matyti. Net ir man – nedažnai žaidžiančiam tokius žaidimus – keli pirmieji lygiai buvo „kažkur girdėti“. Bet iš esmės tai – daili, puikiai veikianti aplikacija.

Leave a Reply