„Breitling Reno Air Races“ – lenktynės ore

 

Pakilti į orą žmonija svajojo nuo seno. Pirmieji bandymai buvo įvairūs karšto oro kilimu į viršų paremti skraidymo aparatai, tokie kaip oro balionai, vėliau – dirižabliai, tačiau žmonėms trūko galios: koks gi skraidymo pranašumas, jei teskrendi tokiu greičiu, kaip ir keliaudamas žeme. Tuomet prasidėjo lėktuvų era. Didelės galios varikliai užtikrino ne tik atsiplėšimą nuo žemės, bet ir galimybę išvystyti didelį greitį ore.

Jei jau galime pasiekti didelį greitį, kodėl nepalenktyniauti? Sumaniems įrenginiams skirtos lėktuvinės aplikacijos dažniausiai būna susijusios su karine tematika, o jų tikslas – skrendant numušinėti kitus lėktuvus ar pasiekti tam tikrą tikslą. O štai „Breitling Reno Air Races“ aiškiai deklaruoja – šiame žaidime lenktyniausime! Iš pradžių patarčiau išklausyti instrukcijas, nes lėktuvo valdymo opcijų tikrai netrūksta.

Šiame žaidime galėsite reguliuoti lėktuvo greitį, kraipant „iPad“ ar „iPhone“ – ir jo skridimo kryptį, kurios dinamika keičiama ir uodegoje esančiu eleronu. Kaip tikrame lenktynių žaidime galėsite pasirinkti ir skridimo vaizdą – jei nenorite matyti viso lėktuvo, galėsite viską stebėti iš jo vidaus.

Žaidimo tikslas – apskristi tam tikrą trasą. Trasa pažymėta specialiomis vėliavėlėmis, kurias reikia apskristi iš tam tikros pusės. Jei to padaryti nepavyks, gausite baudos sekundžių. Įdomu tai, kad reikia skristi kuo arčiau žemės; gaila tik, kad ją prilietus lėktuvas nesudūžta, o atsimuša tarytum kamuolys. Žaidimo laukas ribotas ir pažymėtas raudonos spalvos kryželiais: nukrypus į šalį, primygtinai reikalaujama grįžti į lenktynių trasą. Lėktuvo valdymas išspręstas tikrai puikiai,daugeliu atveju jis valdomas lengvai ir intuityviai. Iš šio žaidimo tikrai galėtų pasimokyti ir keletas karine tematika paremtų skraidymo aplikacijų.

Leave a Reply