„Bum Signs“ – modernus elgetavimas

 

Lietuvoje, kaip ir daugelyje kitų pasaulio šalių, nemaža žmonių, gyvenančių žemiau skurdo ribos ir dėl to prašančių išmaldos. Retkarčiais tenka pamatyti juos, turinčius didokus kartono gabalėlius su užrašyta istorija, privertusia juos imtis elgetavimo. Lietuvoje dažniausiai tai daro bendravimo negalią turintys elgetos. Tačiau užsienyje, ypač Amerikoje, taip „prisistato“ kone kiekvienas elgeta. Įdomiausia, kad užrašai dažnai būna ganėtinai originalūs.

Iš „Bum Signs“ aplikacijos, skirtos „iPad“, tikėjausi šiek tiek daugiau – bent jau virtualaus kartono lapo, ant kurio bus galima rašyti ką tik panorėjus. Tokiu atveju gali ne tik išmaldos prašyti, bet ir eiti į mitingą, stovėti ir ginti Lietuvos varguolių interesus! Bet anaiptol – programos galimybės pasirodė tikrai ribotos.

Aplikacija pateikia kelis kartono lapus su skirtingais šriftais išrašytais užrašais. Beje, visi tekstai tik angliški, todėl Lietuvoje jų panaudojimo galimybės varganos. Be to, greičiausiai neegzistuoja scenarijus, leidžiantis naudotis programa pagal paskirtį: ar įmanoma, kad elgetaujantis žmogus turėtų „iPad“? Taigi tai – tik pramogai (tačiau taip pat neaišku – kokiai?) skirta aplikacija.

Jei kadanors „Bum Signs“ bus ištobulinta iki tokio lygio, kad galėsi pats įsivesti norimą tekstą, tuomet jos panaudojimo perspektyvos tikrai išaugs. Pavyzdžiui, galėsi užrašyti ką nors originalaus ir parodyti kaimynui iš greta esančio namo… Tik ar kam šautų į galvą taip pramogauti? Vienu žodžiu – nieko vertas produktas.

Leave a Reply