„Color Petals HD“ – žaidimas tikriems matematikams

 

Daugeliui žmonių matematika – mažų mažiausiai nuobodokas mokslas. Tik tikri tiksliųjų mokslų fanatikai mano, jog skaičiuoti yra labai smagu, ir kuo sudėtingesnė lygtis – tuo smagiau. Visgi be matematikos pagrindų būtų pakankamai sunku gyventi – būtume mėgstami apgavikų taikiniai. Nors tikiu, jog daugeliui žmonių suskaičiuoti, kiek pinigų per 40 metų grąžins bankui už pasiimtą būsto paskolą, yra sunku. Daugumai terūpi, ar mano gaunamos palūkanos – geresnės nei draugo ar kaimyno, ar ne. O susigaudyti svarbiuose skaičiuose vis tik derėtų.

Šiandien pristatau aplikaciją, skirtą tiems, kurie nori pramankštinti smegenis matematikos srityje. Taip pat ši programa turėtų būti naudinga besimokantiems vaikams: kodėl gi neparodžius jiems naujo, smagaus būdo šiam procesui? Žaisdami su „Color Petals HD“, mokysitės 4 elementarių matematinių veiksmų: sudėties, atimties, daugybos ir dalybos. Žaidimas lavina ir reakciją – jei nepaskubėsite spręsti matematinių uždavinių, tiesiog pralošite.

Žaidimas veikia labai įdomiu principu. Ekrano viduryje Jums pateikiamas uždavinio rezultatas, o aplinkui, tarsi ruletės, langeliai skaičiams patalpinti. Esmė – iš dviejų skirtingų skaičių, pasitelkus tam tikrą matematinį veiksmą, gauti centre esantį rezultatą. Sakykime, jei centre yra skaičius 17, tuomet turėtumėte į vieną langelį nutempti 11 ir 6. Atlikus šį veiksmą, rezultatas bei panaudoti skaičiai pasinaikina, ir Jums pateikiama nauja užduotis. Skaičiai nuolatos slenka link centro, todėl žiopsoti nėra laiko. Žinoma, kelis kartus leidžiama ir suklysti.

Žaidimas nustebino puikia grafika bei atskirų elementų tarpusavio sąveika. Slenkančius skaičius galite tampyti po visą ekraną, o paleidus jie kurį laiką skrieja iš inercijos. Žaidimo ratą galima išsukti, ir jis taip pat veikia pagal inercijos dėsnius – sustoja tik po tam tikro laiko. Žaidimo „žetonai“ prilimpa tiksliai ten, kur ir turėtų – visas valdymas padarytas tikrai nepriekaištingai. Žaisti galima pasirinkus tam tikrą sudėtingumo lygį, todėl nedrįstu jo vertinti kaip skirto vaikams. Net pradiniuose lygiuose ir suaugusiems yra ką veikti. Todėl siūlau pasitikrinti, ar vis dar skaičiuojate taip pat puikiai, kaip galvojate.

Leave a Reply