„Demotivational Pics“ – LOL, bet ar tikrai?

 

Kaip ir žaidimų, taip ir įvairiausių juokų žanro interneto puslapiai yra tikrai populiarūs. Vien ko verti cha.lt ar demotyvacija.lt. Nors daug kam toks jų populiarumas ir nesuprantamas, iš kitos pusės tai puikus būdas per keletą minučių praskaidrinti nuotaiką. Juk Lietuvoje ir taip mažai saulėtų dienų – prašviesinkime jas nors taip.

Ar žinote, kas yra demotyvacinės nuotraukos? Jei trumpai – tai paveikslėlis su keletu užrašų, dažnai papildančių vienas kitą. Ši fenomenali juokų forma atsirado visai neseniai, bet spėjo išplisti visame pasaulyje. Didžiausias Lietuvoje tokio tipo puslapis yra demotyvacija.lt. Žiūrėdamas įvairiausio pobūdžio paveikslėlius, ten gali praleisti valandų valandas.

„Apple“ parduotuvėje taip pat yra tokio tipo aplikacijų. Žinoma, užrašai – angliški, bet lietuviškai šios aplikacijos versijai, matyt, dar gerokai per anksti. „Demotivational Pics“ – itin paprasta ir netgi šiek tiek nuobodoka programa. Idėja gera, bet veikimas – ganėtinai erzinantis. Paspaudęs ant paveikslėlio, nebūtinai pamatysi tą, kurio norėjai. Reklama, žinoma, patalpinta esminėje ekrano vietoje, ir jos pašalinti neįmanoma. Paveikslėliai nesikeičia per juos braukiant pirštu – būtina spausti mygtuką. Beje, paveikslėliai kartais nekokybiški.

Regis, kuriant programą, buvo šiek tiek patingėta. Vos tik pradėjęs naudotis, akylesnis žmogus iškart pastebės jos trūkumus. Kokybiškai padaryta tokio tipo aplikacija galėjo susilaukti tikrai nemažo populiarumo. Visgi, jei konkurencija nedidelė, tikėtina, kad ir ši savo kategorijoje pakils iki topų.

 

Leave a Reply