„Dock The Boat“ – laivų švartavimo žaidimas

 

Laivų valdymas – gana sudėtingas procesas, ir nors tai neabejotinai šiek tiek paprasčiau nei pilotuoti lėktuvą, visgi įplukdyti didelį laivą į uostą – gana rimtas iššūkis. Įdomiausia švartavimo dalis yra ta, kad laivas neturi stabdžių – jei jau įsibėgėji, tai sustoti gali tik dėl vandens pasipriešinimo. Žinoma, dideli laivai turi kelis sraigtus, todėl jie gali judėti gana lėtai ir įvairiomis kryptimis. Bet jei uoste siaučia audra ar pučia gūsingas vėjas, užduotis tampa šiek tiek komplikuota.

Šia tema norėčiau pasiūlyti išbandyti žaidimą „Dock The Boat“. Jūsų užduotis – prišvartuoti laivą prie nurodytos vietos uoste. Pradžioje – prie tam tikro liepto, kad galėtų išsilaipinti įsivaizduojami keleiviai. Grafika pieštinė, todėl realaus uosto vaizdo nesitikėkite. Bet paveiksliukai gana gražūs ir patrauklūs. Žaidimas paremtas lygiais; į kitą lygį pateksite tik surinkę tam tikrą kiekį taškų. Tai šiek tiek nuvilia, nes tą pačią užduotį turi daryti kelis kartus, kol prisipildo taškų bagažas. Iš kitos pusės, jei po kiekvieno sėkmingai prišvartuoto laivo būtumėte perkeliamas į naują lygį, žaidimas baigtųsi gana greitai.

Dabar šiek tiek apie valdymą. Galite rinktis iš kelių valdymo būdų. Visų pirma galite pasinaudoti savo sumaniojo įrenginio galimybėmis ir viską valdyti judesiais realioje erdvėje: sukate „iPad“ į dešinę, ir laivas plaukia dešinėn. Jei šis būdas Jums nepatogus, galite rinktis įprastą kapitono vairą. Turėsite sukinėti jį į šonus. Viename iš ekrano kampų taip pat rasite greičio svirtį, kuria galėsite reguliuoti laivo plaukimo greitį.

Žaidimo patrauklumas slypi laivų valdymo tikroviškume: kiekvienas laivas valdomas skirtingai. Jei laivas didelis, jis įsibėgėja lėčiau, sustabdyti jį taip pat sunkiau, didesnis ir sukimosi lankas. Jei laivas mažiukas, didesnis jo manevringumas. Būkite atsargūs – jei per dideliu greičiu rėšitės į tiltą, prarasite laivą ir viską teks kartoti iš naujo. Kiekvieną lygį galite žaisti tiek su laiku, tiek be jo – tai lengvai konfigūruojama nustatymų skyrelyje. Taigi nebloga idėja, puiki grafika, priderinti garsai – tikrai kokybiška aplikacija, tik galbūt šiek tiek monotoniška.

Leave a Reply