„DukePen“ – ar dar prisimenate, kaip rašyti ranka?

 

Taip, kompiuterinės technologijos užėmė didžiąją dalį mūsų gyvenimo. Vos tik baigiame mokslus, iš karto nustojame rašyti ranka. Geriausiu atveju telieka smulkmenų pasižymėjimas mažuose lapeliuose. Tad nenuostabu, kodėl kartais prireikus kažką rimtesnio parašyti ranka, tenka nustebti savo sumenkusiais sugebėjimais. Klaviatūrą daugelis iš mūsų valdo kur kas geriau nei šratinuką, nes rašymas klaviatūra turi žymiai daugiau pranašumų.

Vis dėl to jei norite tam tikrus dalykus pasižymėti savo „iPad“ įrenginyje, siūlau išbandyti gana kokybišką aplikaciją „DukePen“. Ji tinkama tiems, kurie nori pasižymėti ne tik trumpą tekstą, bet kartu ir piešti ar braižyti diagramas. Iš esmės jos veikimas elementarus – turite popieriaus lapą, kuriame tiesiog pirštu galite paišyti ar rašyti ką tik norite. Visa tai saugoma tarsi sąsiuvinio principu. T.y. galėsite susikurti kelis skirtingus dokumentus su atskirais lapais.

Susikūrę naują sąsiuvinį, jame galėsite pasirinkti fono tekstūrą ar spalvą, kurią vėliau, kilus poreikiui, lengvai modifikuosite. Turimame lape galėsite rašyti ar paišyti ranka, įsikelti nuotrauką iš galerijos ar spausdinti klaviatūra. Nepatikusias vietas galima pašalinti, naudojantis čia pat esančiu trintuku. Gaila, kad programa nepalaiko skirtingų sluoksnių: jei jau kažką parašėte ir ant viršaus uždėjote nuotrauką, viskas pasislėps po ja. Nors turite galimybę atstatyti prieš tai buvusį vaizdą, tačiau būkite atidūs.

Ši aplikacija stebina savo galimybių gausa. Juk buvo galima duoti lapą, šratinuką, kelis lapus ir pirmyn. Tačiau kūrėjai leidžia pasirinkti net spausdinimo klaviatūra šriftą. Nepasakyčiau, jog tai labai reikalinga funkcija, bet jei jau yra – tai netrukdo. Įspūdį paliko ir tai, jog pripaišytą sąsiuvinį galima išsiųsti elektroniniu paštu kaip .pdf dokumentą. Dažniausiai programos siūlo tik paveiksliukų formatą, todėl radęs .pdf tipą tikrai nustebau. Nors piešiant ranka jaučiamas šioks toks vėlinimas, tačiau pati programa veikia gana sklandžiai. Beje, aplikacija nepalaiko piešimo keliais pirštais iš karto – gal ir gerai, rašant netyčia prilietus ekraną riešu, nebus pripaišyta to, ko nereikia.

Leave a Reply