„Enigmo 2“ – kai galimybės leidžia perlenkti lazdą

 

Kažkada, senų senovėje, pristatinėjant „iPhone“ telefoną, buvo plačiai išreklamuotas vienas žaidimas – „Enigmo“. Ir „Apple“ neklydo – jis tikrai susilaukė didelės sėkmės, pardavimai kilo kaip ant mielių. Tačiau slinko metai ir garbė vis blėso. Todėl nenuostabu, jog visai neseniai pasirodė antroji šio žaidimo versija „Enigmo 2“.

Tačiau ar tik antroji versija nebus nesėkmingas pirmosios versijos pratęsimas? Tik pasileidus žaidimą, tiesiogine to žodžio prasme, atsiduri kosmose. Su 3D grafika tikrai šiek tiek perlenkta lazda: kam tie sukimaisi, vartaliojimaisi? Kad pats žaidimas tapo 3D – puiku, bet kosminė erdvė – išties ne itin vykęs pasirinkimas.

Kas naujo be 3D efektų? Žaidimas išlaikė savo originalią prigimtį: žaidėjas, naudodamasis priedais, turi surinkti vandens lašiukus į puodynę. Džiugu, kad turime ir atnaujinimų. Žaidime atsirado lazeris, kurį veidrodžių pagalba reikia nukreipti į rinktuvą, bei plazma, kurios dalelių judėjimui taip pat galime daryti įtaką. Dėl to, kad žaidimas tapo 3D, ekrane galvosūkį galime sukinėti į įvairias puses. Tenka pripažinti – tai veikia tikrai sklandžiai.

„Enigmo 2“ vis dar išlieka įdomus, tačiau grafika – nuvilianti. Jei šiuolaikinės įrangos galimybės yra didelės, tai nereiškia, kad jas reikia išnaudoti maksimaliai, pamirštant skonį ir saiką. Gerai bent jau tai, kad dalį šių grožybių galima išjungti per nustatymus, tačiau kosmosas vis tiek lieka…

 

Leave a Reply