„EuroBasket 2011“ – Europos krepšinio čempionatui artėjant

 

Didysis įvykis nenumaldomai artėja – Europos krepšinio čempionatas jau visai ant nosies. Nesvarbu, kokiame Lietuvos mieste gyvename – bent mažyčio sąlyčio su juo išvengti nepavyks. Tikėdamiesi, kad sirgaliai nepaliks nė vienos laisvos vietos naujosiose arenose, čempionato organizatoriai kaip įmanydami rūpinasi vienu svarbiausių kiekvieno įvykio atributų – informacijos sklaida. Nors televizija mirga nuo įvairių su šiuo renginiu susijusių pranešimų, tačiau kokias kitas alternatyvas informacijai gauti turime?

Džiugu, jog šia tema turime nors mažą „Apple“ sumaniesiems įrenginiams skirtą, „rytas.lt“ išleistą aplikaciją. Šią programą turiu gana seniai, bet vis nesiryžau apie ją rašyti, nes, mano akimis, joje apstu neišbaigtų dalykų. Prieš kelias dienas išėjo jos atnaujinimas, kur buvo stengtasi ištaisyti klaidas. Labai gaila, bet didžioji dalis klaidų taip ir liko. Bene tragiškiausia vieta yra vaizdo medžiaga. Pastaruoju metu peržiūrėti video informaciją tapo visiškai neįmanoma. Paspaudus ant vaizdo klipo, tiesiog rodomas juodas ekranas be jokios galimybės grįžti atgal. Tuo metu, kai vaizdo klipai dar buvo prieinami, grįžimo mygtukas taip pat kėlė problemas – jis buvo pasislėpęs po viršuje esančiu logotipu. Kyla klausimas, ar ši aplikacija buvo išleista į rinką be jokio testavimo, ar kažkas tiesiog neatliko savo darbo iki pabaigos.

Visgi aplikacija turi ir puikių savybių. Viena tokių – pastoviai atnaujinamas naujienų skyrelis. Nors naujų žinučių ne tiek ir daug, tačiau tikėtina, jog iki čempionato pradžios jų vis daugės. Taip pat norisi tikėtis, jog „Lietuvos rytas“ pradės dėti geresnės kokybės nuotraukas straipsnių viršuje. Čia juk ne laikraštis – didelės raiškos fotografijos tiesiog būtinos. „iPhone“ ekranai tikrai dailūs, todėl prastos kokybės turinys čia atrodo tragiškai. Džiugu, kad puikios kokybės nuotraukų galima rasti bent foto galerijoje.

Beje, pasirinktas gana keistas reklamos pateikimo būdas. Laikas nuo laiko, atlikus tam tikrą veiksmą, visą ekraną uždengs „Hostex“ reklama. Žinoma, ją nesunkiai uždarysite, tačiau bent jau man vienos įmonės reklamos užtenka vieną kartą. Jei jau negalima apsieiti be reklamų, būtų geriau pateikti daugiau, įdomesnių, originalesnių reklamų. O kas kartą matyti vis tą pačią, be jokios fantazijos sukurtą „Hostex“ reklamą… Trumpai tariant, aplikacijos mintis labai gera, paklausa jai taip pat būtų didelė, tačiau tokia kokybė atbaidys daugelį potencialių vartotojų. Tėra du keliai: arba „Lietuvos rytas“ aplikaciją tobulins, arba idėja pasinaudos programų kūrėjai, galintys pasiūlyti tikrai puikų ir kokybišką produktą. Juk čempionato metu pasisekimas – tiesiog garantuotas.

Leave a Reply