„Flup HD“ – dar vienas galvosūkis

 

„iPad“ – labai populiarus įrenginys visokio tipo galvosūkių kūrėjų gretose. Ekrano lietimo galimybės šiuo atžvilgiu atveria gana plačius kelius, čia itin praverčia ir daugialypio lietimo funkcija. Todėl gana gausu nesudėtingos grafikos, bet smegenų mankštos reikalaujančių programėlių. Tokio tipo žaidimai smagūs tuo, jog nejauti jokio įsipareigojimo. Turi keletą minučių laiko, pažaidi ir gana.

„Flup HP“ yra žaidimas-galvosūkis. Pateikiama užduotis – tam tikras kubelių derinys, iš kurių susideda piešinukas. Vos tik pradėjus žaisti, užduotis atrodo labai sudėtinga, bet nepasiduokite: užtenka perprasti visas valdymo subtilybes ir žaidimo logiką. Vėliau supranti, kad tereikia rasti teisingus paveiksliukus ir, kartojant veiksmų seką, juos atversti į tinkamą pusę.

Būtent dėl to žaidimas greitai pasidaro nuobodus. Supranti, kaip reikia atsukti norimą paveiksliuką, ir belieka juodas darbas. Kiekvienas naujas lygis pasirodo tik įveikus esamą. Todėl jei pirmos užduotys pasirodys per lengvos, nieko kito negalėsite padaryti, kaip tik žaisti viską iš eilės.

Idėja tikrai nebloga, tik kažkodėl nedžiugina. Šiek tiek erzina gana ilgas žaidimo krovimo laikas. Šiais laikais net kelios sekundės tokio tipo žaidimui atrodo per daug. Galima pagirti už ganėtinai neblogą garso takelį ir efektus. „Flup HP“ – padarytas smagiai, bet neturi jokio šanso išlikti mano „iPad“ planšetėje.

 

Leave a Reply