„Home Budget“ – ieškote namų buhalterinės programos?

 

Namų buhalterija skamba šiek tiek per įmantriai, tačiau iš kitos pusės – juk čia irgi yra pajamos, išlaidos, įsigyjamas ilgalaikis ir trumpalaikis turtas. Taigi ar vedate savo šeimos pajamų ir išlaidų balansą? Jei reikia patogaus įrankio namų biudžeto planavimui, išbandykite „Home Budget“ programėlę.

Ši programa turi išties nemažai galimybių. Problema tame, kad mažai finansų srityje besiorientuojančiam žmogui gali kilti problemų su kai kuriais terminais. Nelabai aišku, prie kokių išlaidų ar pajamų ką priskirti. Kas yra kasdienės išlaidos, o kas – metinės, ketvirtinės. Todėl jei tikrai norite susidėlioti namų biudžetą, teks padirbėti iš peties.

Ką daryti, jei biudžeto planavime dalyvauja visa šeima? Jei įsigysite mokamą šios programos versiją, tokią problemą taip pat galėsite išspręsti. „iPad“ ar „iPhone“ automatiškai sinchronizuosis, taigi Jūs galėsite matyti visos šeimos išlaidas ir pajamas. Beje, statistiką galėsite eksportuoti bei peržiūrėti grafikuose ar skritulinėse diagramose.

Idealu būtų, jei tokio tipo programinė įranga turėtų tiesioginę integraciją su Jūsų banku. Tuomet galėtumėte tiesiog atsiskaitinėti kreditine ar debetine kortele ir matytumėte, kokiems poreikiams tenkinti išleidžiate daugiausiai pinigų. Su pajamomis taip pat – juk kone visi šiais laikais atlyginimus gauna į banko korteles.

 

Leave a Reply