„Instagram“ – fotografuokite, retušuokite, dalinkitės, vertinkite

 

Ar dažnai fotografuojate savo sumaniuoju telefonu? Jei turite mažų vaikų ar gyvenate itin intensyvų gyvenimą, tuomet, ko gero, taip. Bet ką daryti, jei fotografuoti kasdienius vaizdus – tiesiog nuobodu, nes kyla klausimas, kam gi jie bus įdomūs? Žinoma, visada smagu atsisėsti pačiam ir peržiūrėti įamžintą praeitį. Tačiau galbūt Jums pravers programa, galinti fotografavimo procesą paversti šiek tiek įdomesniu: ji leis jums pasivaržyti ir įvertinti kitus.

„Instagram“ yra „iPhone“ bei „iPod touch“ skirta aplikacija. Esminis joks tikslas – suteikti Jums galimybę fotografuoti, apdoroti nuotrauką ir pasidalinti ja socialiniame tinkle. Taigi pamatę įdomų kadrą, padarykite jo nuotrauką ir pagražinkite vienu iš kelių programoje esančių efektų. Smagu tai, jog kai kurie – gana nestandartiniai. Nors daugelis efektų tiesiog pasendina fotografiją, tačiau galima keisti ne tik nuotraukos spalvą, bet ir jos kraštus, taip suteikiant nuotraukai autentiškesnį senumo įspūdį.

Apdorota nuotrauka čia pat galite pasidalinti tam tikrame socialiniame tinkle, kuriame nuotrauką galės matyti kiti žmonės, ją vertinsiantys ar komentuosiantys. Norint tai atlikti, šiame socialiniame tinkle reikės susikurti vartotojo vardą. Iš pradžių Jums bus pasiūlyta keletas populiariausių fotografų, kuriuos čia galėsite stebėti. Pats socialinis tinklas – tai tarsi „Facebook“ ir „Twitter“ mišinys, padarytas tikrai puikiai, veikiantis be problemų.

Tikrai nemažai laiko galima praleisti apžiūrinėjant kitų nuotraukas. Jei pateiksite įdomių vaizdų, tikėtina, jog greitu laiku susilauksite ir Jus stebinčių žmonių. Kadangi efektai – visiems vienodi, tad ir varžymosi jėgos lygios. Visgi svarbiausia čia – pati nuotraukos idėja. Įdomios fotografinės mintys netruks pakilti į mėgstamiausiųjų gretas. Šią sistemą pavadinčiau sumaniu nuotraukų dalinimosi socialiniu tinklu. Beje, jei šis tinklas nesužavės, nuotraukomis galėsite dalintis ir „Facebook“, „Twitter“ ar „Flickr“ tinkluose.

Leave a Reply