„iStunt 2“ – paslidinėkime su snieglente linksmai

 

Žiemos sporto šakos vieniems sukelia didelį džiaugsmą, kitiems – tiesiog kančią. Ne visi supranta tokią pramogą – stypsoti šaltyje ant kalno ir įtemptomis kojomis plūgo poza leistis iš 3 kilometrų aukščio. O štai kiti su vėjeliu leidžiasi ir leidžiasi… Kam slidės, kam snieglentė, bet visi jaučiasi laimingi. Džiugu, kad ir Lietuvoje vis labiau populiarėja slidinėjimas, ir vieną kitą trasą su keltuvais turime vos ne visą žiemą.

Kompiuteriams skirti sporto žaidimai taip pat sunkokai randa savo auditoriją. Dažniausiai jų nerasime tarp populiariausiųjų (nebent lenktynes laikysime sportu). Bet visai neseniai į gana aukštą poziciją pakilo vienas žaidimas, skirtas „iPhone“ ar „iPod touch“ įrenginiams. Tai „iStunt 2“ – aplikacija tikriems snieglenčių mylėtojams.

Šio žaidimo valdymas pagrįstas judesiais. Turite kraipyti savo įrenginį į įvairias puses, kad išlaikytumėte lygsvarą ir visada nusileistumėte ant kojų. Neapsigaukite – pradėjus žaisti neabejotinai kils mintis: „ir tai – viskas?“ Bet nuobodulio patirti tikrai neteks: žaidimo kūrėjai stebina savo išradingumu. Žaidime gausu įvairių siurprizų, tokių kaip įvairios kliūtys kelyje (apie jas įspėja kelio ženklai). Taip pat galite atlikti akrobatinius triukus – laikytis už lentos krašto ar vartytis ore: už tai gausite papildomų taškų. Esminis žaidimo tikslas – surinkti žvaigždutes.

Lygis po lygio ir pusvalandis pralekia kaip vėjas. Žaidimui dinamikos suteikia puikus garso takelis. Slidinėjant kelyje pasitaiko kontrolės taškų, todėl nukritus nuo snieglentės nereikės pradėti iš naujo – galėsite tęsti nuo paskutinio patikros taško. Dar vienas smagus dalykas – gravitacijos pasikeitimas. Tam tikrose vietose viskas apsiverčia aukštyn kojom ir viską turite daryti atvirkščiai, nei esate įpratę. Apibendrinant, „iStunt 2“ – išties nebloga aplikacija: kūrėjai padirbėjo iš peties, pilnos versijos kaina nedidelė, todėl jei žaidimas Jums patinka, kodėl gi neparėmus geros iniciatyvos.

 

Leave a Reply