„Jamie’s Recipes“ – Jamie Oliver receptai

 

Kai esi populiarus, viskas tampa įmanoma. Štai Jamie Oliver – nebeaišku, ar jis geresnis virėjas, ar vis tik verslininkas? Kur bepasisuksi, jo pilna visur – knygos, televizijos šou, indai, maisto produktai, stalo įrankiai. Regis, Oliver‘io pėdsaką gali rasti viskame, kas tik turi bent kokią sąsają su maistu. Kita vertus, jei jau tapai populiariu, kodėlgi nepasistengus iš viso to išgauti maksimalią naudą?

Tebuvo laiko klausimas, kada pasirodys su Jamie Oliver susijusi aplikacija, skirta „Apple“ sumaniesiems įrenginiams. Ir štai vieną jų, bent jau pabandymui, galite parsisiųsti visiškai nemokamai. Aplikacijos tikslas – pamokyti Jus, kaip dailiai ir skaniai gaminti maistą. Pradiniame pakete rasite keletą receptų bei kelis patariamuosius vaizdo klipus, pavyzdžiui, apie tai, kaip ruošiant maistą pjaustyti produktus.

Džiugu, jog tiek pati aplikacija, tiek jos turinys – itin kokybiški ir patrauklūs. Nuotraukos puikios kokybės, vaizdo medžiaga taip pat. Beje, video klipai saugomi serveryje, todėl norėdami juos pasižiūrėti, turėsite parsisiųsti į savo įrenginį. Tam, žinoma, reikės interneto ryšio. Dar viena naudinga paslauga yra pirkinių sąrašas. Užsimanę kurio nors patiekalo, vieno mygtuko paspaudimu galėsite susikurti pirkinių sąrašą, kuriuo naudodamiesi lengvai ir greitai apsipirksite parduotuvėje. Tiesa, pasigedau galimybės susižymėti reikiamus produktus – juk gana didelė tikimybė, jog pieno ar svogūnų turite namie. Programa Jums sukurs pilną sąrašą, kurį tokiu atveju vėliau teks redaguoti.

Ne itin teigiamą įspūdį paliko komercinė šios aplikacijos pusė. Doleris už 10 receptų – tikrai nemaža kaina. Kur kas protingiau atrodytų mokėti 4–5 dolerius už pačią aplikaciją, kartu gaunant jau išbaigtą turinį. Rodos, tai klasikinis pavyzdys, kaip iš produkto stengiamasi išspausti maksimalų pelną: prisibijant rizikuoti pateikti visą produktą už didelę kainą, jis skaidomas mažais segmentais ir pardavinėjamas po truputėlį. Iš kitos pusės, tikiu, jog Jamie turi begales garbėjų, kurie nepagailės 12 dolerių ir įsigis visus šiuo metu esančius receptus.

Leave a Reply