„ListBook“ – paprasta programėlė sąrašams gaminti

 

Kompiuteriai, kaip ir sumanieji įrenginiai, yra puikūs įrankiai tekstinei informacijai saugoti bei apdoroti. Juose lengva tekstą įvesti bei pašalinti, kilnoti jį iš vienos vietos į kitą ar dalintis su kitais žmonėmis. Skirtingai informacijai saugoti reikalingos skirtingos programos. Trumpiems sąrašams, kurių gana dažnai prireikia kasdieninėje rutinoje, iš dalies tinka ir standartinėje „iPhone“ programinėje įrangoje esanti „Notes“ funkcija, bet už akių užkliuvo specialiai tam skirta aplikacija „ListBook“.

„ListBook“ – gana paprasta, tačiau puikiai veikianti programa. Čia galite susidaryti kelis skirtingus sąrašus. Jų atvaizdavimas primena standartinę „iOS“ skirtą interneto naršyklę „Safari“. Skirtingus sąrašus galite peržiūrėti tik paspaudę jų pasirinkimo mygtuką. Neaišku, kodėl kūrėjai nusprendė, jog tai patogu. Mano galva, daug paprasčiau būtų tiesiog perstumti juos į šoną.

Skirtingus sąrašo įrašus galite sužymėti skirtingomis spalvomis. Tai padės lengviau juos atskirti bendrame sąraše. Svarbiausia tai, kad atlikus tam tikrą darbą ar įvykdžius punktą, galite jį pažymėti varnele. Taip pat galite pasirinkti, jog atlikti darbai būtų pašalinti iš bendro sąrašo – tai ypač patogu, kai, sakykime, apsipirkinėjame parduotuvėje, ir gausybė įrašų tiesiog trukdo.

Aplikacija – itin kokybiška. Viskas atrodo savo vietose ir veikia puikiai. Žinoma, jos tobulinimui ribų nėra. Visų pirma norėtųsi bent jau elementarios galimybės išsiųsti sudarytą sąrašą elektroniniu paštu. Visgi bent minimalius sąrašų sudarymo poreikius ji tikrai patenkina.

Leave a Reply